ΑΚΥΡΩΣΗ | Staatskapelle Berlin – D. Barenboim | Οι 9 Συμφωνίες του Μπετόβεν

ΑΚΥΡΩΣΗ | Staatskapelle Berlin – D. Barenboim | Οι 9 Συμφωνίες του Μπετόβεν

Η Staatskapelle Berlin και ο μαέστρος Daniel Barenboim ανακοίνωσαν την ακύρωση του κύκλου συναυλιών τους με έργα Beethoven σε Παρίσι, Αθήνα και Βιέννη για τον φετινό Νοέμβριο. Παρά τις σοβαρές προσπάθειες που έγιναν από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δυστυχώς κατέστη αδύνατη η πραγματοποίηση της περιοδείας λόγω των σημαντικών πρακτικών δυσχερειών που οφείλονται στις διαφορετικές ταξιδιωτικές οδηγίες σχετικά με τον Covid -19, οι οποίες ισχύουν σε Γαλλία, Ελλάδα και Αυστρία.  Ως εκ τούτου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένας από τους σταθμούς της περιοδείας της Staatskapelle Berlin, αναγκάζεται να ματαιώσει τις συναυλίες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2020 και  θα πραγματοποιούνταν με τη χορηγία του  ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου.

Εκπρόσωπος της Ορχήστρας δήλωσε: «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις συναυλίες μας στις αντίστοιχες αίθουσες στο μέλλον. Προς το παρόν, κάνουμε το παν για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κοινό μας στο Βερολίνο».

--

Ο Daniel Barenboim, ένας μαέστρος θρύλος παρουσιάζει το απόλυτο μουσικό συμφωνικό έπος, τις εννέα Συμφωνίες του Μπετόβεν, 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου γερμανού μουσουργού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σολίστ στη συμφωνία αρ. 9:
Simone Schneider, σοπράνο
Marina Prudenskaya, μέτζο σοπράνο
Klaus Florian Vogt, τενόρος
Rene Pape, μπάσος
Συμμετέχουν οι χορωδίες της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων.

Staatskapelle Berlin Μουσική διεύθυνση: Daniel Barenboim

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12/11
Ludwig van Beethoven
Συμφωνία αρ. 1 σε ντο μείζονα, έργο 21
Συμφωνία αρ. 8 σε φα μείζονα, έργο 93
Συμφωνία αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67

13/11
Ludwig van Beethoven
Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 60
Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 55, «Ηρωική»

15/11
Ludwig van Beethoven
Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68 «Ποιμενική»
Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92

16/11
Ludwig van Beethoven
Συμφωνία αρ. 2 σε ρε μείζονα, έργο 36
Συμφωνία αρ. 9 σε ρε ελάσσονα, έργο 125

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.