Ακουαρέλα, Φωτογραφία, Εικονογράφηση, Σωματική Έκφραση, Σχέδιο | Στο Κέντρο Απόκεντρο

Ακουαρέλα, Φωτογραφία, Εικονογράφηση, Σωματική Έκφραση, Σχέδιο | Στο Κέντρο Απόκεντρο

Το Κέντρο Απόκεντρο -ο φιλόξενος χώρος καλλιτεχνικής συλλογικότητας στην καρδιά της πόλης- προτείνει και για τη νέα σεζόν έναν καινούριο κύκλο εργαστηρίων δημιουργικότητας και έκφρασης. Αναλυτικότερα:

Ακουαρέλα
Εισηγητής: Σπύρος Μπέης
Παρουσίαση-συνάντηση γνωριμίας: Τρίτη 2 Οκτωβρίου, 19:00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους τους ελκύει η απολαυστική εμπειρία της δημιουργίας μιας υδατογραφίας είτε είναι αρχάριοι είτε έχουν προηγούμενη εμπειρία. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός προσωπικού και ειλικρινούς ύφους που θα βασίζεται στην ιδιοσυγκρασία, τις ευαισθησίες και την δημιουργικότητα του καθενός από τους συμμετέχοντες.

Αυτο-σχεδιάζουμε: Σχέδιο και φαντασία
Εισηγητές: Μαγδαληνή Θεοχάρη - Σπύρος Μπέης
Παρουσίαση-συνάντηση γνωριμίας: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 19:00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να αναπτύξουν-εξασκήσουν την ικανότητά τους να αποδίδουν μια σύνθεση με κύριο (αλλά όχι μόνο) μέσο το μολύβι ή το πενάκι, εξασκώντας ταυτόχρονα και την φαντασία τους. Μέσα από την παρατήρηση, τη μελέτη των όγκων, των σχημάτων, του φωτός και των σκιών, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αποδίδουν σχεδιαστικά τον κόσμο, ανατρέποντας τα στερεότυπα κι ανακαλύπτοντας νέα μονοπάτια.

Εικονογράφηση-Κόμικς
Εισηγητής: Πάνος Καμουλάκος
Παρουσίαση-συνάντηση γνωριμίας: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, 20:00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν θεμελιώδεις γνώσεις πάνω στην εικονογράφηση και το κόμικς, ανεξαρτήτως επιπέδου σχεδιαστικής ή συγγραφικής εμπειρίας. Το εργαστήριο παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για αρχαρίους αλλα και για προχωρημένους που θέλουν να εμβαθύνουν πάνω στις τεχνικές του μέσου. Δεν είναι απαραίτητη η γνώση βασικών εννοιών σχεδίου για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η μελέτη και η ανάλυση σημαντικών τεχνικών και η πρακτική εφαρμογή του μέσω των βασικών τεχνοτροπιών με μολύβι και μελάνι. Επίσης οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη προσωπικού στυλ, δημιουργία χαρακτήρων, στήσιμο ιστορίας, αφήγηση, μελάνωμα και χρώμα.

Η γοητεία της καθημερινής φωτογραφίας
Εισηγητής: Παύλος Παυλίδης
Παρουσίαση-συνάντηση γνωριμίας: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, 20:00

Στόχος του εργαστηρίου είναι η κατανόηση τεχνικών θεμάτων αρχικά, και εν συνεχεία η καλλιέργεια της οπτικής αντίληψης, έτσι ώστε να βοηθήσουν τον φωτογράφο στην δημιουργία προσωπικού φωτογραφικού ύφους. Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε γοητεύεται από τον κόσμο της φωτογραφίας και θέλει να κατανοήσει και να εμβαθύνει στα μυστικά του. Δεν είναι απαραίτητη η κατοχή σοβαρού φωτογραφικού εξοπλισμού ή η προηγούμενη γνώση φωτογραφικών θεμάτων και τεχνικών.

Το σώμα μας
Εισηγήτρια: Βενετία Μανδρακούκα
Παρουσίαση-συνάντηση γνωριμίας: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, 20:00

Μιά πρόσκληση για να γνωριστούμε καλύτερα με το σώμα μας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να συνειδητοποιήσουν το σώμα τους, να αισθανθούν κάθε κομμάτι του, να ακούν κάθε επιθυμία του και να το ανακουφίζουν. Να του προσφέρουν αγάπη και σεβασμό. Άλλωστε το σώμα μας είναι ο οίκος της ψυχής και του νου μας σύμφωνα με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

* Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις ενδιαφέροντος: http://kentroapokentro.gr/workshops/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.