Πέντε καλλιτέχνες από το Ισραήλ εκθέτουν στην Αθήνα

Πέντε καλλιτέχνες από το Ισραήλ εκθέτουν στην Αθήνα

Η a.antonopoulou.art φιλοξενεί μια έκθεση με πέντε καλλιτέχνες από το Ισραήλ, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ (1948-2018).

Η ιδέα για την οργάνωση αυτής της έκθεσης γεννήθηκε το 2016 όταν για πρώτη φορά βρέθηκα στο Τελ Αβίβ (στα Εβραϊκά: Ανοιξιάτικος Λόφος) για να πάρω μέρος στην Fresh Paint8 Art Fair, ενός θεσμού στον οποίο η γκαλερί a.antonopoulou.art συνεχίζει να συμμετέχει μέχρι και σήμερα. Με συνεπήρε η ζωντάνια της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, με την προσεγμένη αρχιτεκτονική (Bauhaus ρυθμός σε τέτοια συχνότητα όσο πουθενά στον κόσμο), οργανωμένη με απίστευτο σεβασμό στο περιβάλλον και σε όσους έχουν κινητικές δυσκολίες, φιλική στους ποδηλάτες, μια πόλη εξωστρεφής όπου η τέχνη δηλώνει την παρουσία της όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου. Γλυπτά, πολλά γλυπτά, σε ένα μπαλκόνι, σε ένα παράθυρο, στη πρόσοψη μιας εταιρίας, σε ένα πάρκο. Μουσεία εξαιρετικά που μερικές φορές δεν προλαβαίνω να δω τις εκθέσεις τους. Καλλιτέχνες παντού και νέα εικαστική σκηνή που αναζητεί ταυτότητα και καταβολές. Σήμερα έχω την ευτυχία, το όραμα μιας έκθεσης με Ισραηλινούς καλλιτέχνες να παίρνει σάρκα και οστά χάρη στη θετική απάντηση της Πρεσβείας του Ισραήλ στη πρότασή μου.

Συμμετέχουν: Esther Cohen, Liat Elbling, Sharon Glazberg, Aviv Keller, Vera VladimirskyΕγκαίνια έκθεσης | Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 19:00