Η Γιε-χσιέν:H Σταχτοπούτα από την Κίνα, μας συστήνει τον Κινέζικο πολιτισμό!

 Η Γιε-χσιέν:H Σταχτοπούτα από την Κίνα, μας συστήνει τον Κινέζικο πολιτισμό!

Με αφορμή την κινέζικη καταγωγή του παραμυθιού της παράστασης "Γιε-χσιέν: H Σταχτοπούτα από την Κίνα" το Skrow.theater και το "Θέατρο Ρετρό" μας προσκαλούν σε έναν νέο κύκλο δραστηριοτήτων αφιερωμένο στον κινέζικο πολιτισμό και ειδικότερα σε μύθους που μοιράζονται την ίδια βάση με αντίστοιχους ελληνικούς, φέρνοντας κοντά έθιμα από την Ελλάδα και την Κίνα. Αναλυτικότερα θα παρουσιαστούν:

Μάρτιος - Μαθαίνουμε Κινέζικα
Η Κινέζικη γλώσσα μετρά 3.500 χρόνια ιστορίας. Πόσο δύσκολα είναι τελικά τα Κινέζικα; Πόσα ιδεογράμματα έχουν; Άραγε στην Κίνα μιλάνε όλοι τα ίδια Κινέζικα; Ή έχουν διαφορετικές διαλέκτους; Κρατείστε σημειώσεις τα Κινέζικα ξεκινάνε!
我学中文 ---> Γουό τσιέ τσιονγουέ ---> Μαθαίνω Κινέζικα

Απρίλιος - Κάνουμε Kung Fu
Το ξέρατε πως οι λέξεις Kung Fu στα Κινέζικα σημαίνουν 'εργασία' και 'άνθρωπος'; Το kung fu εμφανίζεται σε διάφορα λογοτεχνικά είδη από τα τέλη της δυναστείας Μινγκ: σε εγχειρίδια, στρατιωτικές εγκυκλοπαίδειες, ιστορικά συγγράμματα, ταξιδιωτικά, μυθιστορήματα και στην ποίηση.  功夫 ---> Κουν φού

Λίγα λόγια για την παράσταση
Το έργο «Γιε-χσιεν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» βασίζεται στον κινέζικο μύθο «Ye Xian» που έγραψε ο Κινέζος ποιητής Tuan Ch'eng-shih τον 9ο αιώνα. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς-αφηγητές, οι οποίοι εναλλάσσουν τον ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με μοναδική ταχύτητα. Παράλληλα, με απλά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν όλους τους διαφορετικούς χώρους αλλά και την αλλαγή ατμόσφαιρας του παραμυθιού.

* Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4-8 ετών και διαρκεί 45'.
* Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.

* Τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 7235 842 (ώρες 11:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. - 20:30 μ.μ.)
Προπώληση εισιτηρίων: Στο site, στο τηλέφωνο: 2108938111, στο δίκτυο καταστημάτων: Public, στο ταμείο του θεάτρου: κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο 17:00 - 20:00 & κάθε Κυριακή 11:00 - 14:00