#MomAndTheCity :: Επιχείρηση Τάρτα σοκολάτας Semifreddo-vegan

#MomAndTheCity :: Επιχείρηση Τάρτα σοκολάτας Semifreddo-vegan

Μου αρέσουν οι απλές γεύσεις και ακόμη περισσότερο οι εύκολες συνταγές. Χωρίς δυσεύρετα υλικά, χωρίς πολύπλοκες οδηγίες. Γλυκά που να μπορώ να φτιάξω σε κάποια γιορτή ή γενέθλια του κοριτσιού –στο οποίο αποφεύγουμε να δίνουμε ζάχαρη.

Μπαίνοντας λοιπόν και σε χριστουγεννιάτικη διάθεση σιγά-σιγά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή ιδανική για τα γιορτινά τραπέζια! Μία τάρτα λαχταριστά σοκολατένια χωρίς προσθήκη ζάχαρης που δεν χρειάζεται ψήσιμο, είναι ιδανική για χορτοφαγική ή νηστίσιμη διατροφή και σερβίρεται ημιπαγωμένη σαν τούρτα παγωτό .

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε ένα τσέρκι 25 εκ.

Υλικά

Για την βάση

200 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, ανάλατα

200 γρ. αποξηραμένοι χουρμάδες

Μία κουταλιά της σούπας κακάο

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

400 ml κρέμα καρύδας

300 ml γάλα καρύδας

450 γρ. κουβερτούρα (Άν δεν θέλετε καθόλου ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα με στέβια)

1 κουτ. σούπας μέλι

Για τη διακόσμηση

100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια 

100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για την βάση

Βάζουμε στο μιξεράκι με τις λεπίδες τα φουντούκια και θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι. Προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι κι ανακατεύουμε.

Θρυμματίζουμε τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μία λιωμένη μάζα.

Την βάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε με τα χέρια. Αφού αφομοιωθούν τα υλικά. Στρώνουμε μία βάση στον πάτο του τσέρκι. Θέλουμε να είναι περίπου ένα δάχτυλο πάχος.

 

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα, το γάλα καρύδας, την κουβερτούρα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί δοκιμάζουμε κι αν μας φανεί πικρό προσθέτουμε το μέλι. Βάζουμε λίγο αλάτι χοντρό κι αν θέλουμε δύο-τρεις σταγόνες βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Έπειτα το προσθέτουμε στο τσέρκι. Εδώ ανάλογα με τα γούστα προσθέτουμε την ποσότητα που θέλουμε. Εμένα μου αρέσει να είναι λεπτή η στρώση της σοκολάτας για να είναι πιο δεμένη όταν ξεφορμάρετε απο το τσέρκι και για να μην είναι τόσο λιγωτική.

Για το πασπάλισμα

Λιώνουμε σε ένα μπρίκι την κουβερτούρα. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε το μίγμα. Το στρώνουμε σε μία κόλλα αντικολλητική, το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά απο μια ώρα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να το κόψουμε με μαχαίρι και να πασπαλίσουμε απο πάνω ή να του δώσουμε κάποιο σχήμα που μας αρέσει.

Η αλήθεια είναι πως επειδή είναι πολύ σοκολατένια, την προτιμώ σκέτη απο πάνω ή με λίγο τρίμμα σοκολατοφουντουκιού.

Καλύπτουμε το τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες, διατηρείται μια χαρά εκεί.

Πριν τη σερβίρουμε την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε λεπτά, αφαιρούμε το τσέρκι σπρώχνοντας μαλακά με μαχαιράκι όχι μυτερό και σπάτουλα όσο είναι ακόμη κρύο για να μην μας χαλάσει.  Προσθέτουμε το σοκολατοντεκόρ άν έχουμε φτιάξει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Η ώρα που θα την ξεπαγώσετε εξαρτάται απο την ώρα που την έχετε στην κατάψυξη.

Άν την φτιάξετε απο την προηγούμενη μέρα και την βάλετε στη συντήρηση. Πριν σερβιριστεί χρειάζεται μισή ωρίτσα στην κατάψυξη.

 

Καλό θα ήταν για να μπορείτε να την παγώσετε εύκολα στην κατάψυξη μέχρι το τελευταίο σερβίρισμα να μην τη βγάλετε απο το τσέρκι.

Εύχομαι καλή επιτυχία και θα χαρώ να ακούσω εντυπώσεις απο το γλυκό σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Facebook Page Mom And The City
 Instagram @sophiealfin

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.