«…ύστερα, ήρθαν οι μέλισσες» |«δήλος»-Δήμητρα Χατούπη

«…ύστερα, ήρθαν οι μέλισσες» |«δήλος»-Δήμητρα Χατούπη

Με το έργο «… ύστερα, ήρθαν οι μέλισσες» συνεχίζει το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη  στο  θέατρο της εταιρίας θεάτρου «Χώρος».

Ο θρυλικός θίασος της Μαρίκας Σουέζ διαλύθηκε κάπου στο 1949 μέσα στη δίνη του τέλους του εμφυλίου πολέμου. Οι θεατρίνοι και οι αρτίστες του παρασύρονται από τους καιρούς που θέλουν την Ελλάδα να εξευρωπαΐζεται και καταλήγουν να φυλάνε ερημωμένα λουτρά ή να συχνάζουν σε κακόφημα ξενοδοχεία και πορνοσινεμά. Έτσι όταν θα έρθει η ώρα της πιο φρικτής εκδίκησης, κανείς δε θα ξεφύγει από το χέρι του τιμωρού. Και όσο δείχνουν οι μέλισσες το κεντρί τους, ο θίασος σε άλλες εποχές, εγκληματικής ασυδοσίας και ανεμελιάς περιοδεύει σε στρατώνες και ιαματικά λουτρά ανά την Ελλάδα, ανακαλύπτοντας αυτό που ξέρει καλά κάθε θιασώτης του Διονύσου: όσο κορμί, τόση ψυχή, και όση ψυχή, τόσο κορμί...
Ατελείωτα ταξίδια, πρόβες, τσιμπούσια με λακέρδες, σαρδάμ, παρεξηγήσεις, στόματα που δεν ξεπλένονται με τίποτα και στο τέλος πάντα η λύτρωση και η σωτηρία, γιατί όσο κι αν παλεύει η πολιτική για το αντίθετο το φινάλε είναι αίσιο και ο μπακλαβάς γωνία!

Σκηνοθεσία, διδασκαλία: Δήμητρα Χατούπη
Κείμενο: βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη
Δραματουργική επεξεργασία: Αντώνης Γαλέος
Κίνηση: Ζωή Κολλάτου
Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Ελένη Χούμου
Βοηθός Φωτισμών: Ιωάννα Ζέρβα
Μουσική διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση:  Αλεξάν Σαριγιάν
Επιμέλεια Ήχου: Γιώργος Κορομπίλης
Χειρισμός φώτων: Αρίστη Σπύρου
Εκτέλεση Παραγωγής: Ιωάννα Ζέρβα
Χορηγός ειδών υγιεινής: INTERCAZA, "Δερμάτη – Καλαντζής ΕΠΕ"

Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής (με αλφαβητική σειρά):

Διανομή 16-17/7

Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής (με αλφαβητική σειρά): Αντωνόπουλος Άρης, Αποστολόπουλος Πάνος, Βάσιλας Στυλιανός, Ζεγκίνογλου Νίκος, Ζέρβα Ιωάννα, Θεοδόση Χρυσάνθη, Καμιτσάκης Απόστολος, Μπάλκου-Παπαδοπούλου Ρηνιώ, Μποζάκη Λένα, Νταλαγιώργος Στρατής, Σαριγιάν Αλεξάν, Σίμος Γιάννης, Σωτηροπούλου Μαρία, Τόπη Φελίς, Χαβγιέ Κλειώ, Χαραλάμπους Άντρια, Χαραλάμπους Θοδωρής, Χουσάκος Γιώργος

Διανομή 14-15/7

Αλέξης Κωνσταντίνος, Αντωνόπουλος Άρης, Αποστολόπουλος Πάνος, Βάσιλας Στυλιανός, Γρηγοριάδου Λήδα, Ζεγκίνογλου Νίκος, Κατσαρού Δάφνη, Μηλιαράκης Σήφης, Μποζάκη Λένα, Νικητάκη Δάφνη, Παγκάλου Μαρία, Πετρολέκα Χριστίνα, Σαριγιάν Αλεξάν, Σύκαλλου Μαριέφη, Χαραλάμπους Θοδωρής, Χόρτη Ειρήνη, Χουσάκος Γιώργος  

Η κράτηση γίνεται τηλεφωνικά στους παρακάτω αριθμούς και ώρες 12:00-16:00: 6977274329, 6976222558, 6983308778

***Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης "δήλος" ιδρύθηκε το 2003 από τη Δήμητρα Χατούπη. Μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα η σχολή φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει ηθοποιούς προσφέροντας μια πολύπλευρη γνώση σε ότι αφορά τις μεθόδους υποκριτικής αλλά και τα μέσα επικοινωνίας του ηθοποιού.

Από την πρώτη στιγμή η «δήλος» συγκέντρωσε τους καλύτερους δασκάλους κάθε γενιάς και τα χρόνια που ακολούθησαν η σχολή αναγνωρίστηκε από όλους τους ανθρώπους του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σαν ένας χώρος – φυτώριο ότι καλύτερου έχει να επιδείξει η δραματική παιδεία. 

Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που το κύριο βάρος του προσεγγίζει το θέατρο η «δήλος» απέκτησε ένα ξεχωριστό στίγμα με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υποκριτική και τις τεχνικές της στον κινηματογράφο. Δεκατρία χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Σχολή Θεάτρου «δήλος» συνεχίζει την ανοδική πορεία της προσελκύοντας τις σημαντικότερες δυνάμεις των δασκάλων και επαγγελματιών θεάτρου και κινηματογράφου ενώ οι απόφοιτοί της διακρίνονται για τη γνώση και τον επαγγελματισμό τους σε κάθε βήμα τους.