«Το δέντρο του Οιδίποδα» |3ος χρόνος

«Το δέντρο του Οιδίποδα» |3ος χρόνος

«Το Δέντρο του Οιδίποδα» μετά την περσινή επιτυχία στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα,  στην Lousada της Πορτογαλίας (Φεστιβάλ  FOLIA ΄17) και στη Νότιο Κορέα (Busan και Daegou) και με ένα Βραβείο Χόρν 2017 (Κωνσταντίνος Μπιμπής) στις αποσκευές του, συνεχίζει για λίγες παραστάσεις και τη Χειμερινή σεζόν 2017 - 2018. 

Σε ένα ατέρμονο γαϊτανάκι προσώπων, ρόλων, σχέσεων και περιπλανήσεων, γυρίζουμε πίσω, στην απαρχή του Ανθρώπου και παρακολουθούμε την εγκαθίδρυση αλλά και την πτώση της Θήβας, μέσα από τις διαμάχες, τις αιμομιξίες, τις αιτίες και τα αιτιατά, που από τη γένεση του ανθρώπου οδηγούν στην κατάρρευση και πάλι πίσω στη αναζωογόνηση.

Η ευρηματική σκηνοθεσία, με τα απολύτως απαραίτητα υλικά, η ευφάνταστη αφήγηση (ένας μοναδικός τρόπος για να ξαναδιαβάσουμε και να βιώσουμε μεγάλα τραγικά έργα), οι 6 ασταμάτητοι ηθοποιοί και η -πάντα- καίρια και παρούσα μουσική υπόκρουση, κάνουν την παράσταση να ξεχωρίζει. Ένα δέντρο που απλώνει πάνω από τους θεατές τα κλαδιά του, κάνοντάς τους συμμέτοχους στη μυσταγωγική παράσταση που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους, μια εικονοπλαστική αφήγηση που σε παρασύρει, σε κρατάει σε εγρήγορση και σε ταξιδεύει πίσω, πολύ πίσω... Για να σε κάνει να κατανοήσεις το παρόν!

 

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Κείμενο: Ομάδα Ιδέα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίριδα Κανδρή
Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης
Live Μουσική: Κώστας Γάκης και Κώστα Λώλος
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Εικαστική Επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L Άλφα . Ιδέα Ε.Ε

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Γάκης Κώστας, Γκόνη Μυρτώ, Δαρμουσλή Μάρα, Λιλικάκης Σταύρος, Λώλος Κώστας, Μαγκλάρας Κώστας, Μουστάκα Αθηνά, Μπιμπής Κωνσταντίνος, Φουντά Ανθή.

Για 4 μόνο παραστάσεις 2, 9, 16 και 23 Οκτωβρίου στις 21:00