τεφλόν - κομμάτια από τα ερείπια live

τεφλόν - κομμάτια από τα ερείπια live

Οι τεφλόν παρουσιάζουν [σε επανάληψη] τον δεύτερο δίσκο τους, «Κομμάτια από τα ερείπια», την Πέμπτη 22 Φλεβάρη στο ΙΛΙΟΝ plus.
Οι Tεφλόν δημιουργήθηκαν το 2007 και η σημερινή τους σύνθεση προέκυψε το 2009. Με εμφανείς τις επιρροές από το post-rock και το alternative στον ήχο τους, ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 2014, ανεξάρτητα. Στις 30 Νοεμβρίου, κυκλοφόρησαν το δίσκο «Κομμάτια από τα ερείπια», που όπως κι ο πρώτος, έχει ηχογραφηθεί live από τον Μανώλη Αγγελάκη και το mastering έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Χριστοδουλάτος (sweetspot productions).

Οι Portishead, οι Radiohead, ο Nick Cave, οι Einsturzernde Neubauten, οι Sonic Youth, οι Godspeed You! Black Emperor, αλλά και οι Τρύπες και τα Διάφανα Κρίνα είναι κάποια από τα συγκροτήματα που (σύμφωνα με τους ίδιους) τους έχουν επηρεάσει.

Ο δίσκος «Κομμάτια από τα ερείπια» ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Το άλμπουμ περιέχει 6 τραγούδια και είναι περισσότερο συμπαγές, με ενιαίο θέμα, που οπτικοποιείται και στη συσκευασία του βινυλίου από τους Komodo Design Studio και τον Λάμπρο Γκιούσο. Επίσης, απουσιάζουν τα ακουστικά όργανα και οι απαγγελίες -με μια εξαίρεση.