ΤΑΠ ΑΟΥΤ |Ανδρέας Φλουράκης

ΤΑΠ ΑΟΥΤ |Ανδρέας Φλουράκης

Ο Ανδρέας Φλουράκης γράφει ένα κείμενο έντονο, οργισμένο, «βίαιο» και απόλυτα αληθινό. Ένα έργο για τα αδιέξοδα και τις εσωτερικές συγκρούσεις που «παλεύει» ένας νέος μποξέρ ενόψει του πιο σημαντικού αγώνα που καλείται να δώσει έως τώρα στη ζωή του. Παράλληλα όμως περιγράφονται αδρά τα αδιέξοδα και οι μύχιες σκέψεις μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων που βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε αυτό που είναι και θέλει να κάνει και σε αυτό που κάνει, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΟΡΚΟΥ ΣΤΟ deBόp

Ένος ηθοποιός επί σκηνής, αστάματητα παίζει μποξ και προετοιμάζεται. Από το στόμα του βγαίνουν όλες του οι σκέψεις και οι εφιάλτες του, τα θέλω και τα δε θέλω του, οι ανάγκες και οι ματαιώσεις του. Σε ένα μονόλογο υψηλών απαιτήσεων -σωματικών και υποκριτικής δεινότητας- ο Τάσος Κορκός αποδίδει απόλυτα και απερίφραστα, ωμά και με χιούμορ, τον άνθρωπο που ονειρεύεται αλλά δεν έχει χώρο να αναπτυχθεί. Το γιο που δεν αντέχει την πατρική φιγούρα, το νέο που δεν αντέχει τη δουλειά του. Τον άνθρωπο που θέλει διακαώς να ανοίξει τα φτερά του.

ΤΑΠ ΑΟΥΤ ίσως να χρειαζόμαστε όλοι στην καθημερινότητά μας να ουρλιάξουμε. Η γροθιά του που εκδικείται αντί αυτού, είναι η γροθιά του καθένα μας...

Συντελεστές

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνικός χώρος: Χριστόφορος Κώνστας
Μουσική:  Άρης Γεροντάκης
Φωτισμοί: Δημήτρης Μαργαρίτης
Διεύθυνση Παραγωγής: Παναγιώτης Μπουμπουράκας
Φωτογραφίες - video: Κάλλια Γερακιανάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κουρνέτα, Έλλη Βεϊνόγλου
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Πάλλης

Ερμηνεία: Τάσος Κορκός