Άγριος Σπόρος για 3η χρονιά |ομάδα ΝΑΜΑ

Άγριος Σπόρος για 3η χρονιά |ομάδα ΝΑΜΑ

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η πετυχημένη παράσταση της Ομάδας Νάμα Άγριος Σπόρος του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. 

Συνέντευξη του Τάκη Σπυριδάκη στο debop.gr

Ο «Άγριος Σπόρος» βρίσκει τρόπο να φυτρώσει παντού και σίγουρα αλλού, αλλού, αλλού. Το εξαιρετικό κείμενο του Γιάννη Τσίρου συλλαμβάνει και ανατέμνει, με πολλές δόσεις μαύρου, ακατάπαυστου χιούμορ, όλη την παθογένεια και τον εγκλωβισμό της ελληνικής σκέψης και του συνακόλουθου τρόπου ζωής.

Μια δυνατή ιστορία, γεμάτη αγωνία, ένταση, ψυχικές μεταβολές, γέλιο και συγκίνηση, που δεν αφήνει το θεατή στιγμή να ηρεμήσει. Μπροστά μας έχουμε μια καντίνα δίπλα σε μία παραλία, έναν πατέρα και μία κόρη, έναν αστυνομικό και μία εξαφάνιση. Οι αυθαιρεσία βασιλεύει, αλλά και ο πόνος, ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης, οι ενδοοικογενειακές σχέσεις, η ζωή. Αλλά η ζωή, τη στιγμή που σου τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια και τα χάνεις όλα. Και για το έγκλημα ποιος φταίει άραγε;;; Το κράτος, η εξουσία, οι Γερμανοί ή ο κυρ- Σταύρος;

Ο Τάκης Σπυριδάκης απόλυτα αφοσιωμένος στο ρόλο του και η σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη σε εξαιρετική αρμονία με το κείμενο, αποδίδουν ένα έργο που μιλάει απευθείας στο συναίσθημά μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα
Κείμενο: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά, Κοστούμια, Δ/νση Παραγωγής: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Περίκλεια Χονδροπούλου
Δημόσιες Σχέσεις/Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τάκης Σπυριδάκης, Χριστίνα Μαριάννου, Ηλίας Βαλάσης