«Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο»

«Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο»

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται το νέο χρόνο με τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Κάθε Σαββατοκύριακο, από Ιανουάριο μέχρι Μάϊο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

Για παιδιά 2-3,5 ετών:

Ένας βάτραχος διψά…βρεκεκέξ κουάξ κουάξ!
Ρυθμικά πήλινα ποτήρια

Κυριακή 14/1, 11.30-13.00 & Κυριακή 21/1, 11.30-13.00

Τότε που όλα τα νερά του κόσμου ήταν μαζεμένα σε μια λίμνη, όλα τα ζώα έπιναν μια κούπα την ημέρα. Ο βάτραχος, όμως, διψούσε πολύ και γι’ αυτό πήρε την κούπα του και ήπιε λίγο παραπάνω… Στο πρώτο εργαστήρι της χρονιάς, θα ακούσουμε την ιστορία ενός πολύ διψασμένου βατράχου, παρέα με τους ήχους των ζώων της ζούγκλας. Θα δούμε τις διαφορετικές κούπες που έχει κάθε ζώο, έτσι όπως τις φαντάστηκε η κεραμίστρια Elizabeth Fritsch, για να εμπνευστούμε και να φτιάξουμε τις δικές μας κούπες από πηλό.
Θα πλάσουμε, θα κόψουμε, θα δημιουργήσουμε υφές και αποτυπώματα με λογιών, λογιών αντικείμενα και στο τέλος θα δώσουμε σχήμα στη δική μας κούπα. Θα τους δώσουμε χρωματιστές ρυθμικές πινελιές με τα δάχτυλα μας αλλά και με αυτοσχέδια στένσιλ.

Απαραίτητη η παρουσία γονέα.
Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο: €15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Για παιδιά 4-5 ετών

Κούτσι. Το χαλί των ονείρων. Σάββατο 20/1, 11:00-12:30 & Κυριακή 28/1, 11:30-13:00

Στις αχανείς στέπες της κεντρικής Ασίας, ο ήλιος καίει ανελέητα το καλοκαίρι και το χιόνι καλύπτει τα πάντα το χειμώνα. Η φυλή των Κούτσι όμως, που μετακινούνται από τα βουνά του Αφγανιστάν ως τις κοιλάδες του Ινδού ποταμού, βρήκαν τον τρόπο να επιβιώσουν σ’αυτές τις ακραίες συνθήκες. Καλύπτουν τις σκηνές τους από άκρη σε άκρη με τα χειροποίητα μάλλινα χαλιά τους κι, έτσι, είναι ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι. Εκεί, κάθε βράδυ, κάθονται αναπαυτικά για να ακούσουν τον παραμυθά να τους λέει παραμύθια και ιστορίες από τους προγόνους τους για να μην ξεχνάνε ποτέ ποιοι είναι και από πού έρχονται.

Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €7

 

Για παιδιά 5-7 & 7-10 ετών

Ζωγραφίζοντας μάρμαρα στο νερό*

Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 13/1, 11.00-13.00

Σε αυτό το εργαστήριο θα ταξιδέψουμε στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου. Θα μάθουμε για τη τεχνολογία του μαρμάρου και θα πειραματιστούμε με το «Paper marmbling», μια τεχνική σχεδιασμού σε υδάτινη επιφάνεια που παράγει σχέδια παρόμοια με το μάρμαρο και άλλα είδη πέτρας. Θα ζωγραφίσουμε με χρώματα πάνω στο νερό, και θα αποτυπώσουμε τα «μαρμάρινα» σχέδιά μας σε χαρτί και ύφασμα.

Museo de Arte  Latinoamericano de Buenos Aires

Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 21/1, 11:30-13:30

Για παιδιά 7-10 ετών: Κυριακή 28/1, 11:30-13:30

Αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε στην Αργεντινή, στο Museo de Arte  Latinoamericano de Buenos Aires (Μουσείο Λατινοαμερικάνικης Τέχνης). Εκεί θα συναντήσουμε μεγάλους ανοιχτούς χώρους, τα πιο πλατιά σκαλιά, φωτεινές μεταλλικές οροφές και πολλά άλλα κρυφά σημεία του μουσείου, δημιουργώντας ένα παζλ με φωτογραφίες.  Επίσης, θα γνωρίσουμε μεγάλους Λατινοαμερικάνους καλλιτέχνες, όπως οι Frida Kahlo, Diego Rivera, Fernando Botero, Roberto Matta, Cundo Bermudez.
Η λατινική aμερικάνικη τέχνη χαρακτηρίζεται  από πολυμορφία, μιας και πρόκειται για την παρουσία τριών διαφορετικών πολιτιστικών κληρονομιών, της ινδιάνικης,  της ευρωπαϊκής και  της αφρικάνικης.

Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου και την Εικαστικό Χρυσούλα Πλακιώτη
Εισιτήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10
 

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών

Παίζοντας στην αρχαιότητα. Κυριακή 14/1, 11:30-12:30

Η νέα χρονιά ξεκινάει κι εμείς θα παίξουμε με τα παιχνίδια των αρχαίων που θα ανακαλύψουμε στις αίθουσες του μουσείου.

Η ανθρώπινη μορφή. Σάββατο 27/1, 11:00-12:00

Μία διαδρομή στα γλυπτά των μόνιμων συλλογών του Μουσείου, με σχήματα που θυμίζουν ανθρώπους και ανθρώπους που θυμίζουν σχήματα.

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών
Με την Αρχαιολόγο-Μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη
Εισιτήριο:  €5
 

Πληροφορίες - Κρατήσεις  Τ. 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00