Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα

Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα

H ομάδα θεάτρου La Strada παρουσιάζει το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα. Το διαχρονικό παραμύθι του Δανού συγγραφέα για την αλήθεια και το ψέμα διασκευάζεται με πολύ χιούμορ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Ο αυτοκράτορας είναι ή δεν είναι γυμνός; Η απάντηση δίνεται από τους μικρούς θεατές σε μία διαδραστική παράσταση όπου το ψέμα απογυμνώνεται και η αλήθεια φορά τα πιο ζεστά της ρούχα: αυτά της αυθόρμητης παιδικής ματιάς. Δύο ηθοποιοί και μία μουσικός επί σκηνής φωτίζουν την διαμάχη ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Τα παιδιά συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο παρεμβαίνοντας στην ιστορία: στοιχείο που κάνει την κάθε παράσταση ζωντανή και απρόβλεπτη.

Υπόθεση έργου

Ο Αυτοκράτορας δεν μπορεί να εμφανιστεί στην μεγάλη παρέλαση επειδή δεν έχει καινούργια στολή. Δυο απατεώνες αναλαμβάνουν τον ρόλο των ραφτάδων και κλείνονται στην μεγάλη αίθουσα του παλατιού. Κανείς δεν ξέρει τι κάνουν και όλη η πόλη περιμένει να θαυμάσει τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα...

 

Κείμενο: Βίκυ Θαλασσινού

Σκηνοθεσία: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου

Σκηνικό-Κοστούμια-Φωτισμοί: Ηλίας Γραμματικός

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Κοτσίρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Λιάβα

Παίζουν: Βίκυ Θαλασσινού, Χρυσάνθη Θεοδόδη, Μαρία Κοτσίρη.

 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3425637 & 6949252714