Street Food and Tunes: Denmark

Street Food and Tunes: Denmark

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου σας ταξιδεύουμε στη Δανία από τις 19:00 το απόγευμα στο Bar Project!

Ο Ελληνο-δανός σεφ Γιώργος Πιλαρινός μας μαγειρεύει:
Δανέζικο hotdog
Smørrebrød med Skaldyr (ανοιχτό σάντουιτς θαλασσινών)
Frikadeller med Rødkål (χοιρινά κεφτεδάκια με λάχανο)
ενώ από τα decks ακούγονται όλες οι “σκανδινοτραφείς” ποπ επιτυχίες από το 90 μέχρι και σήμερα!

Είσοδος Δωρεάν όπως πάντα, οι τιμές 2.5 & 3.5 ευρώ και τα cocktail σε happy hour!

Πληροφορίες λοιπόν για το ταξίδι μας:
Γιώργος Πιλαρινός. Μπορεί το ονοματεπώνυμο αυτό να σας φαίνεται καθόλα ελληνικό, ο κάτοχός του όμως είναι Δανός από τη μητέρα του, η οποία αν και τον μεγάλωσε στη δική μας χώρα δεν παρέλειψε να του μεταφέρει όλα τα μυστικά της όχι και τόσο γνωστής στο ευρύ κοινό Δανέζικης κουζίνας, σε βαθμό τέτοιο μάλιστα που αυτός την αγάπησε και τη σπούδασε!
Ο Γιώργος, λοιπόν, είναι σεφ, έχει το δικό του εστιατόριο (φαιnancial times) και την Τετάρτη 12/3 έρχεται να μας μυήσει στα άδυτα του δανέζικου street food!

Η Δανία, αν και αγαπά τα πόριτζ, έχει μια τεράστια παράδοση όσον αφορά στο γρήγορο φαγητό.
Το πρώτο πιάτο μας το hot dog είναι το κατεξοχήν street food της. Οι δρόμοι της Κοπεγχάγης αλλά και των μικρότερων πόλεων της χώρας κατακλύζονται από καντίνες που εξειδικεύονται σε αυτό το λαχταριστό γρήγορο πιάτο. Στην πιο παραδοσιακή μορφή του το λουκάνικο είναι κατακόκκινο επειδή περιέχει και αίμα χοιρινού. Εμείς θα σας το σερβίρουμε σε ζεστά ψωμάκια με συνοδευτική σως με χειροποίητη μαγιονέζα, τουρσιά, καρότο, κρεμμύδι και κάπαρη και επιπλέον ξεροψημένα στο φούρνο (στους 400 βαθμούς!) κρεμμύδια!
Το δεύτερό μας πιάτο είναι το πιο σύνηθες μεσημεριανό των Δανών: Smørrebrød med Skaldyr ή αλλιώς ανοιχτό σάντουιτς θαλασσινών! Στις σκανδιναβικές χώρες ο σολομός και οι γαρίδες ρέουν άφθονα γι' αυτό κι αποτελούν το βασικό συστατικό ενός πιάτου που απολαμβάνουν καθημερινά οι εργασιομανείς Δανοί. Τα συστατικά του; Παραδοσιακό Δανέζικο πολύσπορο ψωμάκι σε λεπτές φέτες, αλειμμένο με βούτυρο “συναρμολογείται” κατάλληλα με μαρούλια και άλλα λαχανικά, χειροποίητη μαγιονέζα και γαρίδες ή καπνιστό σολωμό ή (σε ένα χορτοφαγικό twist!) ψητά λαχανικά και μαλακό τυράκι Samsø.
Τρίτο πιάτο μας τώρα το πιο συνηθισμένο δανέζικο βραδινό σε μια street food παραλλαγή! Frikadeller med Rødkål ή αλλιώς χοιρινά κεφτεδάκια (προσοχή παρακαλούμε μην πάει το μυαλό σας στα γνωστά κεφτεδάκια αλυσίδας ειδών σπιτιού! Καμία σχέση!) με κρεμμύδι και βραστές πατάτας περιχυμένες με μια γλυκιά σως από κόκκινο βραστό λάχανο!
Αυτά από την κουζίνα!

Από τα decks τώρα ετοιμαστείτε για μια βραδιά που θα υμνήσει τις πιο γλυκές ποπ επιτυχίες που τυγχάνει να μας έρχονται από την κρύα Σκανδιναβία: βασικοί μας πρωταγωνιστές; Roxette, ABBA, AHA, Ace of Base αλλά και Cardigans μέχρι και σημερινοί ήρωες της ποπ όπως οι ICONA pop, Αlpaca Sports, Jens Lekman και άλλοι! Αλήθεια... πόσο φοβερη είναι τελικά η ποπ των πάγων;

Σας περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.