Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης

Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης

Ένα λαμπερό καλωσόρισμα για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες, από την αυτοκρατορική Βιέννη! 
Oι πρώτες νότες του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής μας μεταφέρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στην αυτοκρατορική Βιέννη! Οι Μουσικοί της Καμεράτας, το λαμπερό Αθηναϊκό σύνολο με την διεθνή ακτινοβολία, με επικεφαλής τον υποψήφιο για Γκράμμυ Γιώργο Πέτρου, γιορτάζουν το νέο έτος!
Μεθυστικές μελωδίες του Γιόχαν Στράους υιού και του Όττο Νικολάι υποδέχονται τη νέα χρονιά στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας στο Μέγαρο.
 Μια καθόλα βιενέζικη βραδιά πίστη στην παράδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Βιέννης, αφιερωμένη σε πολυαγαπημένα χορευτικά έργα που όλοι έχουμε ακούσει και σιγοτραγουδήσει.
Το ωραιότερο μουσικό «ποδαρικό» για τη καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες αλλά και με πολλές εκπλήξεις!
 
Τον τόνο στην αρχή της βραδιάς δίνει η ζωηρή Εισαγωγή από τις Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, την απολαυστική όπερα του Otto Nicolai [Όττο Νικολάι] (1810-1849), του γερμανού ιδρυτή της Φιλαρμονικής της Βιέννης, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη σαιξπηρική κωμωδία.
 
Τη συνέχεια μονοπωλεί ο Johann Strauss ll [Γιόχαν Στράους ο Νεότερος] (1825-1899), ο «βασιλιάς του βαλς», ο οποίος ύμνησε τη χαρά της ζωής μέσα από τις αθάνατες χορευτικές μελωδίες του αλλά και μέσα από τις οπερέτες του που άφησαν εποχή. Στο πρόγραμμα της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας εναλλάσσονται τα βαλς «Κρασί, γυναίκα και τραγούδι» και «Η ζωή του καλλιτέχνη» με την «Νέα πιτσικάτο πόλκα» και τη γρήγορη «Τικ τακ πόλκα», μια σύνθεση από την οπερέτα Η Νυχτερίδα.