Προδοσία | Χ. Πίντερ | σκην.: Οδ. Παπασπηλιόπουλος

Προδοσία | Χ. Πίντερ | σκην.: Οδ. Παπασπηλιόπουλος

Ξεκινάς με οδηγό τις μνήμες σου να ανασυνθέσεις μια ιστορία. Την ιστορία τριών ανθρώπων που γίνονται περισσότεροι με το πέρασμα του χρόνου και με το πέρασμα στο άχρονο. Γιατί η «Προδοσία» θα μπορούσε να αναφέρεται στον καθένα, σε κάποια στιγμή της ζωής του με κάποια από τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Ξεκινώντας από το τώρα και και πηγαίνοντας προς τα πίσω για να καταλήξουμε και πάλι στο παρόν, οι τρεις πρωταγωνιστές (Δαδακαρίδης, Παπαδάκη, Χρυσοστόμου) ξεδιπλώνουν με χιούμορ, συναίσθημα, πίκρα αλλά και γλύκα την ιστορία της ζωής τους, που τους καθόρισε, τους άλλαξε αλλά και τους «αναδόμησε» από την αρχή. 

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος δημιούργησε ένα οικείο κι έξυπνο περιβάλλον σκηνοθετικά, το πολυμορφικό σκηνικό και οι φωτισμοί σε υπέβαλλαν στο κλίμα της παράστασης, στην οποία σε πολλά σημεία απορροφάσαι τόσο που έρχεται ένα αστραπιαίο τέλος να σε «ξυπνήσει».

Σημαντικό στοιχείο μιας άρτιας παράστασης είναι ότι είπε ό,τι είχε να πει, άμεσα και υποβλητικά, χωρίς να πλατειάσει σε χρόνο και χωρίς να κουράσει δευτερόλεπτο το θεατή.

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Σκηνικά: En Route Architects - Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα
Επιμέλεια Κοστουμιών: Άγις Παναγιώτου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Σχεδιασμός Ήχων-Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Δερμιτζάκη
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Κατερίνα Παπαδάκη