Παράσταση αφήγησης για τη Διεθνή Αμνηστία

Παράσταση αφήγησης για τη Διεθνή Αμνηστία

Ελάτε να γιορτάζουμε την παγκόσμια ημερά ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου με μία ιδιαίτερη εκδήλωση!
Η Διεθνής Αμνηστία μαζί με το «Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ», σας προσκαλούν στην παράσταση αφήγησης του ιστορητή Στέλιου Πελασγού «και ζήσαν αυτοί καλά...γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα», την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017.

Παράλληλα «τρέχει» ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων 2017 «Γράψε ένα γράμμα, σώσε μια ζωή».
Κάποιες φορές ένα απλό μήνυμα μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτή είναι η βάση της εκστρατείας «Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων», η οποία υλοποιείται εδώ και 15 χρόνια και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκόσμια.
Κάθε Δεκέμβρη, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τους ακτιβιστές και τις ακτιβίστριες παγκόσμια να γράψουν δύο γράμματα για τις ίδιες υποθέσεις ατόμων που κινδυνεύουν. Το ένα γράμμα είναι με τη μορφή έκκλησης και απευθύνεται σε θεσμικές αρχές – μπορεί να είναι Υπουργός Δικαιοσύνης ή Πρωθυπουργός ή Αρχηγός Αστυνομίας – οι οποίοι έχουν την εξουσία να βελτιώσουν τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Το άλλο γράμμα είναι υποστηρικτικό προς το άτομο ή την ομάδα ατόμων για των οποίων τα δικαιώματα αγωνιζόμαστε, με σκοπό να τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν και να κρατήσουν την ελπίδα τους ζωντανή.
Και δεν χρειάζεται να είναι γράμματα! Μπορεί να είναι υπογραφές σε εκκλήσεις, e-mail, δημοσίευση στο Facebook, Twitter, φωτογραφίες, καρτ ποστάλ. Οι λέξεις σας ενώνονται μαζί με εκατομμύρια άλλες και μπορούν να αλλάξουν ζωές – και όντως τις αλλάζουν