Ο Ψαρογιώργης έρχεται στο Γυάλινο για 2 μοναδικές βραδιές

Ο Ψαρογιώργης έρχεται στο Γυάλινο για 2 μοναδικές βραδιές

Ο Γιώργος Ξυλούρης, ή «Ψαρογιώργης», όπως τον φωνάζουν στην Κρήτη, καταφέρνει πάντα να συνδυάζει με απόλυτα αρμονικό και καλαίσθητο τρόπο τον αυστηρό και λιτό ήχο της Κρητικής παράδοσης με κάποια επίλεκτα σύγχρονα στοιχεία, που τονίζουν την ελεύθερη «πτήση» της φαντασίας.

Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός προκύπτει από τη βαθειά βιωματική του σχέση με την Κρητική μουσική που ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια στο χωριό του, τα Ανώγεια, και  από την πλούσια εμπειρία του στο πλαίσιο συνεργασιών με μουσικούς από άλλες συγγενικές παραδόσεις καθώς και με κορυφαίους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Με λίγα λόγια, ο Γιώργος Ξυλούρης είναι ένας καλλιτέχνης με συγκεκριμένη αφετηρία και καταγωγή, όμως προχωρά από εκεί ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.

 

Στην εμφάνισή του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα παρουσιάσει παραδοσιακά κομμάτια, δικές του συνθέσεις, και αυτοσχεδιασμούς, με σκοπό να μυήσει τους θεατές σε μια διάσταση της Κρητικής μουσικής πέρα από τις συνηθισμένες φολκλορικές αναφορές, σε ένα ευρύτερο πεδίο διαχρονικών αρχέτυπων και αυθεντικής έκφρασης.

Μαζί του θα παίξουν ο Γιάννης Παπατζανής (κρουστά, φωνή) και ο Γιάννης Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο), δυο από τους πιο καινοτόμους μουσικούς της σημερινής Κρήτης.