Ο Κήπος του Ραπατσίνι

Ο Κήπος του Ραπατσίνι

«Γιατί το χτες και το αύριο δεν υπάρχουν: τα πάντα είναι σήμερα.
Τα πάντα είναι τώρα και είναι εδώ. Κι ό,τι τέλειωσε δεν τελειώνει ποτέ».

Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, κι ο Άγγελος Παπαδημητρίου στήνει το εικαστικό περιβάλλον της παράστασης, στην οποία παίζουν επίσης ο Ερρίκος Μηλιάρης και η Δανάη Ρούσσου. Πρόκειται για ένα λυρικό-δραματικό ποίημα, ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους, με ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτήν των διηγημάτων του Πόε και του Μπόρχες, γραμμένο το 1844. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σ’ ένα μακρινό, ακαθόριστο παρελθόν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.

Λίγα λόγια από τη σκηνοθέτρια…

Άραγε ο κήπος του Ραπατσίνι, αυτός ο επικίνδυνος δηλητηριασμένος κήπος μέσα στον οποίο βρίσκεται φυλακισμένη η Βεατρίκη - η αγαπημένη του Τζιοβάνι - είναι υπαρκτός; Ή είναι απλώς η εικονογράφηση των φόβων του; Φόβων που γεννιούνται συχνά μέσα μας όταν ερωτευόμαστε για πρώτη φορά; Και ποιος είναι άραγε στ’ αλήθεια αυτός ο μεφιστοφελικός ήρωας ο Ραπατσίνι, που αλλάζει διαρκώς μορφές, γίνεται πότε το πνεύμα του κακού και πότε του καλού, ποιος ακριβώς ο ρόλος του στην ιστορία μας;

Ο Κήπος του Ραπατσίνι, μια συμπαραγωγή του θεάτρου Πορεία με την εταιρεία θεάτρου Λυκόφως, έρχεται από 18 Οκτωβρίου για 20 μόνο παραστάσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
Εικαστική επιμέλεια: Άγγελος Παπαδημητρίου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Πρωτότυπη μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου 
Trailer: Δημοσθένης Γρίβας
Διανομή: Όλια Λαζαρίδου, Ερρίκος Μηλιάρης, Δανάη Ρούσσου