Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας | 180 χρόνια ΕΚΠΑ

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας | 180 χρόνια ΕΚΠΑ

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο των εορτασμών του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας του, θα είναι ανοιχτό για το κοινό και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00 – 15:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο χώρο του Μουσείου και να δουν από κοντά σημαντικές παλαιοντολογικές συλλογές του ελλαδικού χώρου και όχι μόνο.

Θα μάθουν για τα απολιθώματα της παγκοσμίου φήμης Πικερμικής πανίδας και θα θαυμάσουν την αναπαράσταση του μεγαλόσωμου ελέφαντα, που έζησε στη περιοχή της Μεγαλόπολης πριν 400.000 χρόνια περίπου. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τους Νάνους και Γίγαντες που έζησαν σε πολλά νησιά της Ελλάδας, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Για τη καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θα βρίσκονται στο χώρο του Μουσείου Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και Υποψήφιοι Διδάκτορες του Τομέα Ιστορικής Γεωλογίας & Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, οι οποίοι θα βοηθούν τον επισκέπτη στη καλύτερη επεξήγηση και κατανόηση των εκθεμάτων.

Για τους επισκέπτες των Μουσείων της Πανεπιστημιούπολης, θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιούπολης (επί της οδού Ούλωφ Πάλμε) για την εύκολη μετάβαση των επισκεπτών.

[Φωτογραφία: Παναγιώτης Καφούσιας]