ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ, το ημερολόγιο ενός μακαρίτη |Κ. Φιλίππογλου

ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ, το ημερολόγιο ενός μακαρίτη |Κ. Φιλίππογλου

Συνέντευξη των συντελεστών στο deBόp

Το Μαύρο Χιόνι, του Κώστα Φιλίππογλου, αποτελεί μια εξαιρετική θεατρική πρόταση πάνω στο έργο του Μπουλγκάκοφ. Σε μια σκηνή όπου όλα πηγαινοέρχονται διαρκώς, ηθοποιοί και σκηνικά, περνάει μπροστά από τα μάτια του θεατή η αυτοβιογραφική ιστορία ένός ανθρώπου που παλεύει. Παλεύει για τα πάντα, με τα πάντα. Είναι η διαδικασία του να προσπαθήσεις να γίνεις συγγραφέας και να εκδόσεις ένα βιβλίο σου, αλλά παράλληλα είναι και η μάχη κάθε ανθρώπου από όποια θέση και να προέρχεται, απέναντι σε άλλους ανθρώπους, στην εξουσία, σε ένα αδυσώπητο σύστημα, που δε σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός. Που σου βάζει μόνο εμπόδια, που είναι ανάλγητο και καμιά φορά εξωφρενικά παράλογο.

Όλα αυτά αποδίδονται στη σκηνή με ένα όμορφα κινηματογραφικό τρόπο, με ασταμάτητο ρυθμό και εναλλαγές εικόνων, με βαθύ και -πολλές φορές- σκωπτικό και μαύρο χιούμορ. Μια παράσταση πολύ ανθρώπινη και αστεία, μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι η ιστορία του καθένα από εμάς. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Διασκευή: Δήμητρα Κονδυλάκη, Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνικά: Όλγα Μπρούμα 
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Συνεργάτης σκηνογράφος: Μιχαήλα Πλιαπλιά
Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Μπλάνας 
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Lost Bodies
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Σερεμέτη
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Σίλια Κόη
Φωτογραφίες : Βαγγέλης Πουλής
Παραγωγή: GoodHeart Productions

Με τους: Εύα Αγγελοπούλου, Γιάννη Γιαννούλη, Τάσο Δημητρόπουλο, Δημήτρη Δρόσο, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, Γιάννη Στεφόπουλο και Κώστα Φιλίππογλου