Μαθαίνω να φτιάχνω Kombucha

Μαθαίνω να φτιάχνω Kombucha

Η Kombucha είναι ένα φυσικό αναψυκτικό τσαγιού γεμάτο προβιοτικά και αντιοξειδωτικά που το καθιστούν ένα σούπερ ποτό για την υγεία του πεπτικού μας συστήματος και την ολική μας ευεξία. Παρασκευάζεται εύκολα στο σπίτι με τη βοήθεια ενός SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast). Η Kombucha έχει μακριά παράδοση - άνθρωποι ανά τον κόσμο παρασκευάζουν και πίνουν το αναψυκτικό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με θρύλους παρασκευάστηκε πρώτη φορά στην Κίνα το 200 π.Χ. και εξαπλώθηκε από εκεί σε όλον τον κόσμο. 

Γιατί να πίνουμε αναψυκτικά γεμάτα ζάχαρη και χημικά από πολυεθνικές, όταν μπορούμε να το φτιάξουμε έυκολα στο σπίτι και να ανακαλύψουμε τις ατελείωτες χαρές της ζύμωσης;

Το εργαστήριο περιλαμβάνει: 
- Οδηγίες για να φτιάχνουμε Kombucha στο σπίτι 
- Τα οφέλη της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών που έχουν υποστεί ζύμωση 
- Πώς να δώσουμε την επιθυμητή γεύση στην Kombucha μας ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις 
- Πώς να φροντίσουμε το SCOBY μας 
- Ένα SCOBY δώρο για το σπίτι!

To σεμινάριο θα ακολουθήσει δωρεάν μεσημεριανό φαγητό στις 14.30! 

Δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο (& για το γεύμα) : nikiharal@gmail.com