Καυγάς στο μπλοκ 99 ή αλλιώς… ένας Βινς Βον αγνώριστος

Καυγάς στο μπλοκ 99 ή αλλιώς… ένας Βινς Βον αγνώριστος

Ο σκηνοθέτης του «Τσεκούρι από Κόκαλο» επιστρέφει με τη δεύτερη ταινία του, μια περιπέτεια βγαλμένη από τα έγκατα της πιο σκοτεινής αμερικάνικης φυλακής και πρωταγωνιστή τον θεόρατο Βινς Βον σε ένα ρόλο έκπληξη – ίσως τον ιδανικότερο στην καριέρα του!

Μαζί του, ο θρυλικός (και πάντα γοητευτικός) Ντον Τζόνσον, η Τζένιφερ Κάρπεντερ (γνωστή και ως η αδελφή του Dexter από την ομώνυμη σειρά), πολλοί φύλακες όλων των ειδών φυλακών, Κορεάτες γιατροί και μια σειρά από σπασμένα κρανία. Όλα αυτά έρχονται και συνθέτουν το «Καυγάς στο Μπλοκ 99» που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης: «Υπάρχει πολύ βία στη ταινία. Αλλά όπως και στο «Τσεκούρι από Κόκαλο», δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στον χαρακτήρα. Δε βιάζομαι να δείξω το χαμό, αλλά όταν φτάσει εκείνη η στιγμή, ο θεατής θα το καταλάβει!.»

Όπως το Pulp Fiction άλλαξε για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τον Τζον Τραβόλτα, έτσι και το ΚΑΥΓΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ 99 μεταμορφώνει τον Βινς Βον, αφού τον επινοεί εκ νέου ως μια μηχανή καταστροφής, αλλά και αφοσιωμένο οικογενειάρχη παγιδευμένο σε μια συστημική κοινωνικό-οικονομική παγίδα που είναι αδύνατο να ξεφύγει. Το ΚΑΥΓΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ 99  είναι μια υπερβίαιη ιστορία οργής, λύτρωσης και… σπασμένων κρανίων που εναλλάσσει με ειλικρίνεια τον κοινωνικό ρεαλισμό με το gridhouse των Seventies: ένας μοντέρνος Αμερικανικός εφιάλτης προορισμένος να χριστεί σε μεταμεσονύκτιο cult.Σύνοψη
Η ζωή του Μπράντλεϊ (Βινς Βον) καταρρέει: ενώ ο γάμος του με τη Λόρεν (Τζένιφερ Kάρπεντερ) μοιάζει να είναι τελειωμένη υπόθεση, χάνει και τη δουλειά του. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, αποφασίζει να δουλέψει σαν βαποράκι ναρκωτικών. Δεκαοχτώ μήνες αργότερα, ο Μπράντλεϊ και η έγκυος Λόρεν ζουν το Αμερικάνικο όνειρο του υψηλού κέρδους και της πολυτελούς κατοικίας. Όταν μια παράδοση πάει στραβά, καταλήγει στη φυλακή, υποχείριο μιας συμμορίας που τον υποχρεώνει σε πράξεις βίας μετατρέποντας τη φυλακή σε ένα άγριο πεδίο μάχης.