«Ηχογραφίζοντας» στο Μέγαρο Μουσικής

«Ηχογραφίζοντας» στο Μέγαρο Μουσικής

Χρώματα, μουσικές, σχήματα και ρυθμοί ανακατεύνται δημιουργικά και η παιδική φαντασία και τα συναισθήματα αφήνονται ελεύθερα να μεταμορφωθούν σε εικαστική δημιουργία.

Το εργαστήριο μουσικής και εικαστικών απευθύνεται σε παιδιά 6-9 ετών και αξιοποιεί τη συνέργεια των Τεχνών, με σκοπό να γνωρίσει στα παιδιά τη μαγεία της μουσικής και των χρωμάτων. Στις συναντήσεις αυτές, τα παιδιά θα ακούσουν μουσικά θέματα από έργα των πιο γνωστών κλασικών συνθετών και θα μάθουν λεπτομέρειες για τη ζωή τους. Μελωδικές εικόνες από τον Vivaldi, τον Saint Saens, τον Beethoven, τον Tchaikovsky, τον Debussy, το Σκαλκώτα και άλλους, θα γίνουν η έμπνευση ώστε οι μικροί καλλιτέχνες να φτιάξουν τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες, σε σχέση με τη θεματική των μουσικών έργων.

Τα υλικά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα: ζωγραφική με τέμπερα, κολάζ, κατασκευές με πηλό, χαρτόνια και φύλλα δέντρων, origami και τόσα άλλα ακόμη. Στο τέλος των συναντήσεων οι νεαροί καλλιτέχνες θα παραλάβουν το σύνολο των δημιουργιών τους.

Η θεματολογία των συναντήσεων:
Οι εποχές: Φθινόπωρο / Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
Βροχή (και λιακάδα) / Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
Τα Χριστούγεννα / Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
Οι εποχές: Χειμώνας/ Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
Τα ζώα και τα πουλιά / Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
Η νύχτα / Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
Οι εποχές: Άνοιξη/ Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
Οι εποχές: Καλοκαίρι (στη θάλασσα)/ Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

* Κρατήσεις θέσεων: 2-11 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα: 210 7282348 και 210 7282363 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 π.μ. – 4 μ.μ.)
* Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
* Σημειώνεται ότι οι συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να παραμένουν εντός του Μεγάρου, σε χώρο κοντά σε αυτόν που πραγματοποιείται το Εργαστήριο.