#inathenscity | 19.02 Sanja Cirjak

#inathenscity | 19.02 Sanja Cirjak

Κάτω από τον γενικό τίτλο #inathenscity, στο χώρο του Oh!@TAF_shop, χώρος που δημιουργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του It’s all, oh so souvenir to me! και του T.A.F / The Art Foundation, θα παρουσιαστούν μια σειρά από ατομικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Την αρχή θα κάνει η παρουσίαση της νέας συλλογής του 19.02 όπου για ένα βράδυ, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου (19.00 - 23.00), τα ρούχα της, θα πάρουν τη μορφή ενός installation προβάλλοντας μια νέα οπτική στο urban σκηνικό της φθινοπωρινής Αθήνας αλλά και της φθινοπωρινής πια, αυλής του TAF.

Το 19.02 είναι δημιούργημα της Sanja Cirjak, από την Κροατια, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η δουλειά της άκρως μινιμαλιστική, συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο τα απόλυτα καθαρά χρώματα (μαύρο, λευκό, γκρι και μαύρο) με τα πολύ τολμηρά σχήματα.

«Τα ρούχα που σχεδιάζω είναι σαν να δημιουργούν γεωμετρικά πλαίσια στις κινήσεις του σώματος ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την φυσική ομορφιά της γυναίκας. Πιστεύω ότι τα ρούχα δεν πρέπει να αποσπούν την προσοχή από αυτό που βλέπεις, που είναι η ίδια η γυναίκα. Πρώτα έρχονται τα μάτια, τα χέρια, το χαμόγελο και μετά τα ρούχα. Γι’ αυτό και η απλότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα σχέδιά μου».
Sanja Cirjak