«Η πριγκίπισσα & το μπιζέλι» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν

«Η πριγκίπισσα & το μπιζέλι» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν

Το «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» παρουσιάζει την βραβευμένη θεατρική παράσταση για παιδιά, «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», στην ιστορική «Οικία Κατακουζηνού». Η παράσταση αφού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, έρχεται στην Αθήνα για να διηγηθεί την ιστορία της, η οποία πραγματεύεται την αξία της ισότητας.

Η υπόθεση του έργου

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας  ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη γή αλλά δεν την βρήκε πουθένα & επέστρεψε στο παλάτι του. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού. Η υπηρέτρια άνοιξε & αντίκρυσε μία βρεγμένη κοπέλα! Την οδήγησε στη Βασίλισσα, στην οποία η κοπέλα ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Η Βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της, έδωσε εντολή η κοπέλα να κοιμηθεί σε κρεββάτι με 20 στρώματα & από κάτω να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η Βασίλισσα & ο πρίγκιπας την ρώτησαν: 'Πως κοιμήθηκες;' Η απάντηση της κοπέλας αποκαλύπτεται επί σκηνής!

Το θεατρικό κείμενο του έργου Η πριγκίπισσα & το μπιζέλι είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για μία ηθοποιό - αφηγήτρια, η οποία εναλλάσσει το ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με φρενήρη ρυθμό. Παράλληλα με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργεί όλους τους διαφορετικούς χώρους & τις ατμόσφαιρες του παραμυθιού.

Συντελεστές παράστασης:

Διασκευή κειμένου & Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Κυραγιάννη & Αγγελική Φράγκου 

Σκηνικά αντικείμενα & Μουσική επιμέλεια: Θέατρο ΡΕΤΡΟ                                 

Κατασκευή κούκλας  & κόμμωση: Βάλια Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού 

Διδασκαλία κούκλας : Εμμανουέλα Καποκάκη 

Υποκριτική-Coaching: Αιμίλιος Αλεξανδρής 

Ερμηνεύει η: Αγγελική Φράγκου                                                                                           

Φωνή μαμάς: Μαργαρίτα Κυραγιάννη                                                                              

Φωνή Βασίλισσας: Ελένη Κασσίου                                                                                      

Φωνή Πρίγκιπα: Αχιλλέας Παπαγεωργίου

 

Διάρκεια θεατρικής εμπειρίας: 70'. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 7 ετών.                                   Πληροφορίες - Κρατήσεις: 21 1010 4750 & 6983 434 636