Η Δίκη του Κ. |2ος χρόνος

Η Δίκη του Κ. |2ος χρόνος

Είναι δυνατό να μεταφέρεις θεατρικά και σχεδόν με απτό τρόπο, την καφκική ατμόσφαιρα όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τα βιβλία του συγγραφέα; Με την παράσταση «Η Δίκη του Κ.» ο Θωμάς Μοσχόπουλος μεταφέρει επί σκηνής την άυλη αυτή αίσθηση που σου δημιούργησε η ανάγνωση των βιβλίων και συνωμοτικά, κλείνεις το μάτι και νιώθεις πως αυτή ακριβώς θα ήταν και η αισθητική του ίδιου του Κάφκα. Όλη η ψυχρότητα, η σύγχυση, το τέλμα, ο τρόμος μπροστά στο αναπόδραστο, η μοναξιά, ό,τι κυριαρχεί δηλαδή στο σύμπαν της Δίκης, παίρνει σάρκα και οστά, αποκτά «σώμα» και ρυθμό και γίνεται μια πραγματικά σπουδαία παράσταση! 

Άγχος, φόβος, ειρωνία μεταφέρονται μέσα από κινήσεις και εκφράσεις στο σανίδι και με εξαιρετική πιστότητα γίνονται η οπτική εκδοχή ενός εξίσου «φορτικού» μυθιστορηματικού κόσμου. Μία παράσταση απαιτητική στην οποία οι ηθοποιοί ανταποκρίνονται με φοβερή άνεση και μία σκηνή που γεμίζει, ακριβώς όσο πρέπει, με πολυμορφικά σκηνικά τα οποία αναδεικνύουν.

Συντελεστές:
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παντελής Φλατσούσης
Φωτογραφίες, Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν: Μιχάλης Συριόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου, Θάνος Λέκκας, Μάνος Γαλανής, Ειρήνη Μπούνταλη, Παντελής Βασιλόπουλος, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Ελένη Βλάχου, Φοίβος Συμεωνίδης, Βασίλης Κουλακιώτης

Κείμενο: Γιώτα Τσελέντη, Γεωργία Σουβατζή