Γιορτή για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Γιορτή για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Μία γιορτή για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, μία γιορτή για το φως, τη ζωή και την αναγέννηση στην οποία θα δοκιμάσεις ψητά κάστανα, κυδώνια, κολοκύθες, ζεστό κρασί, ενώ θα έχεις την ευκαιρία να κατασκευάσεις χειροτεχνίες, ταϊστρες για πουλιά, ακούγοντας ιστορίες του βορρά, ποιήματα του ήλιου, παραμύθια και μουσική για τη μαγική αυτή στιγμή του χρόνου. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12:00 – Ένα μάθημα για το ηλιοστάσιο με την Amber Buckley (θα γίνει στα Αγγλικά)
A Solstice Yoga Practice. Η Amber θα κατεβεί από τα βουνά της Πελοποννήσου για να καλωσορίζει την επιστροφή του ήλιου και να ξυπνήσει το φως μέσα μας. Amber Buckley is coming down from the mountains of the Peloponnese to welcome the suns return, energise the light within and nurture the warmth in our hearts. Prepare to celebrate, breath, move and honour this universal soulful occasion. So gather your tribe, bring your mat as we ignite the internal fire and surrender to the longest night of the year!!

13:00 - Tαϊστρες για πουλιά, πορτοκαλογαρύφαλλα, φτιάχνουμε το στεφάνι του Καφενείου, ζωγραφίζουμε το πανό του Ήλιοστασίου

14:00 – "Στα Ηλιοσκαλοπάτια..." Ο ήλιος, πηγή φωτός, με την θέση, την κίνηση και τη στάση του σηματοδοτεί την εξέλιξη. Χειμερινό Ηλιοστάσιο, μια μικρή στάση του Ήλιου πριν ξεκινήσει το ξεδίπλωμά του. Ποια η ουσία αυτής της στάσης, σε τι μας προσκαλεί; Και ο παππούς- Πλάτωνας πώς μπορεί να μας βοηθήσει; Με εργαλεία την παρατήρηση της φύσης και τον κύκλο μοιράσματος, ανιχνεύουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας και μέσα μας αυτή την εποχή. "Σχολείο του Εδάφους" - Γεωργία Ντούσικου & Μάριος Δεσύλλας

15:00 SaurKraut ή ξινές αλχημείες 
Σάπια λαχανικά; Μπλιάξ! Και όμως...φέρτε ένα γυάλινο βάζο του μελιού το μεγάλο πχ. & 1 λάχανο! Φύγετε με ένα βάζο σάουερκράουτ! Τα μαγικά που θα συμβούν μέσα στο βάζο σας τον επόμενο μήνα θα δημιουργήσουν ξινό λάχανο γεμάτο προβιοτικά βακτήρια. Έτσι ο Κάπταιν Κουκ ανακάλυψε την Αυστραλία με το πλοίο Endeavor χωρίς να πάθει σκορβούτο καθώς αυτή η μέθοδος διατηρεί τη βιταμίνη C των λαχανικών. 

16:00 – Λίγο πριν ο ήλιος πάει για το μεγαλύτερο ύπνο του έτους, μαζευόμαστε για να τον καλυνυχτήσουμε και να ετοιμαστούμε για την αναγέννησή του σε μία τελετή για όλη την οικογένεια! Φέρτε τα παλιά στεφάνια σας και τα μυστήρια κλαριά σας για τη φωτιά.

18:30 – Αν δείτε Καλικάντζαρους, να μην τους φοβηθείτε. Παινέματα και κάλαντα να βρείτε να τους πείτε. Παραμύθια και παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων με την Αφροδίτη Χαραλαμπάκη και τη Μαρία Κοτσίρη 

21:00 – Η Κρίστη Στασινοπούλου, ο Στάθης Καλυβιώτης και το μαγικό λαμπορατόριο μας πάνε ένα ταξίδι στο διάστημα, μέσα στην Καρδιά του Χειμώνα.