Εορταστικός Δεκέμβρης στο Μουσείο Ηρακλειδών

Εορταστικός Δεκέμβρης στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών κλείνει τη χρονιά με έναν Δεκέμβρη γεμάτο πρωτότυπες εκδηλώσεις!
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι ντυθείτε κατάλληλα για περίπατο, βάλτε σ’ ένα σακίδιο ένα νεράκι, ένα μολύβι κι ένα μπλοκάκι, ίσως κολατσιό και φωτογραφική μηχανή. Στις 11:30 θα ξεκινήσει ένας περίπατος που στόχο έχει να δείτε το Θησείο, αλλιώς με ξεναγό την αρχαιολόγο Λίλα Πατσιάδου.

Την ίδια μέρα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, το Μουσείο μετατρέπεται σε Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δώρων. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ας σηκώσουν τα μανίκια γιατί τους περιμένει δουλειά και ένας σωρός οικολογικών δημιουργιών στο Christmas Gift Factory που στήνει η εικαστικός Ελένη Παπαδάκη.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου δεν θα χρειαστούν πινέλα αφού οι μικροί καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν τα Χριστούγεννα με το μουστάκι του Νταλί! Πάλι η εικαστικός Ελένη Παπαδάκη, θα βοηθήσει τα παιδιά να δημιουργήσουν αντλώντας έμπνευση από το έργο του μεγάλου ζωγράφου.

Παράλληλα, συνεχίζονται το Παίζοντας Κινέζοντας στις 16 Δεκεμβρίου με θέμα την Όπερα του Πεκίνου καθώς και τα Κυριακάτικα εργαστήρια: με τους δεύτερους κύκλους των Λιλιπούτειων Μηχανικών του Lego Wedo και τον τρίτο κύκλο του Mathtech, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.  Επιπλέον «τρέχει» ο δεύτερος κύκλος του Stemath και το μεγάλο πρόγραμμα LEGO Mindstorms που θα λήξει τον Μάιο του 2018.

Και να μην ξεχνιόμαστε! Καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και τις Πέμπτες ως τις 8 το βράδυ, και τα δυο κτίρια του Μουσείοτ είναι ανοιχτά και φιλοξενούν την έκθεση της Αρχαίας Κινεζικής Τεχνολογίας. Επίσης, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, λειτουργούν και τα διαδραστικά εργαστήρια κατασκευής χαρτιού και εκτυπώσεων με τις παραδοσιακές κινεζικές μεθόδους.

* Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ σε κάθε εκδήλωση ξεχωριστά.