Ομαδική έκθεση | The Vision of Saint Void

Ομαδική έκθεση | The Vision of Saint Void

Η έκθεση «The Vision of Saint Void» συγκεντρώνει έργα 14 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο, τα οποία αναφέρονται στην πρόσληψη της πραγματικότητας ως μιας στρωματώδους εμπειρίας, που πολλές φορές δεν μπορεί να βιωθεί στο ίδιο βάθος από όλους και της οποίας οι εσώτερες αλήθειες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδύνατον να εξηγηθούν με λόγια. Το κενό εν προκειμένω δεν ερμηνεύεται ως άρνηση, απουσία ή έλλειψη. Αντίθετα, αποτελεί μια δυνητική κατάσταση ανάμεσα στα πράγματα, όπως έναν ωφέλιμο, μυστικό και εκτυφλωτικά αγνό χώρο μέσα στον οποίο τα φαινόμενα εκδηλώνονται.

Η ιδέα της έκθεσης αυτής προέκυψε από μια συγκεκριμένη αντίληψη του κενού που υφίσταται ανάμεσα στις στρώσεις της εμπειρίας· όπως δηλαδή υπάρχει γεωγραφική και φυσική απόσταση ανάμεσα στα αντικείμενα, έτσι υπάρχει και ένα είδος εσωτερικής απόστασης, ήτοι η απόσταση ανάμεσα στην επιφάνεια των πραγμάτων και στην καρδιά τους ή στην ουσία τους. 

Το «Όραμα του Άγιου Κενού» αποτελεί μια επιφοίτηση αυτής της «εσωτερικής απόστασης», η οποία παρουσιάζεται στην έκθεση μέσα από διάφορα μέσα, όπως ζωγραφικά έργα, κολλαζ, φωτογραφία, εγκαταστάσεις στον χώρο, καθώς και μέσω της τέχνης του βιβλίου (book art). Πρόθεση της έκθεσης είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αναστοχασμού και κατάνυξης, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να διαλογιστεί και να φτάσει σε μια νέα γνώση σχετικά με τη φύση και τον πλούτο της πνευματικής εμπειρίας.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Γεράσιμος Αβλάμης, Ηλίας Βασιλός, Στέφανος Βέης, Ηλίας Καφούρος, Πέτρος
Κουμπλής, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Μαρία Μαυροπούλου, Χριστίνα Μήτρεντσε, Βασίλης Μπότουλας,
Λοΐζος Ολύμπιος, Αριστοτέλης Ρουφάνης, Πάνος Φαμέλης, Δημήτρης Φραγκάκης, Όθωνας Χαραλάμπους

Επιμέλεια Έκθεσης: Κυριάκος Σπύρου

Εγκαίνια | Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, 20:00