Αρχαία Κινέζικη Τεχνολογία και Επιστήμη

Αρχαία Κινέζικη Τεχνολογία και Επιστήμη

Η Αρχαία Κινεζική Επιστήμη και Τεχνολογία θα ανοίξει για το κοινό και στα δυο κτίρια του Μουσείου Ηρακλειδών, από τις 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας, και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία. 

Μέσα από 90 εκθέματα από το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στο Πεκίνο, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα τεχνολογικά επιτεύγματα του κινεζικού πολιτισμού, από την αστρονομία και τη ναυσιπλοΐα μέχρι τις τεχνικές ύφανσης, την κατασκευή χαρτιού, την τυπογραφία, τη σεισμογραφία, κ.ά.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικές επιδείξεις  της αρχαίας κινεζικής υφαντικής τέχνης, των παραδοσιακών μεθόδων κατασκευής χαρτιού και εκτύπωσης, κ.ά., ενώ θα διοργανωθούν και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων/Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.