Άννυ Σοφιανοπούλου | ‘‘Παραμυθένιες υπάρξεις’’

Άννυ Σοφιανοπούλου | ‘‘Παραμυθένιες υπάρξεις’’

«Η Άννυ Σοφιανοπούλου, είναι μια καλλιτέχνης η οποία γνωρίζει καλά πώς να χειρίζεται το υλικό της και πως να πραγματώνει τις ιδέες της με ιδιαίτερα πετυχημένα αποτελέσματα. Κατέχει τον τρόπο ώστε η τέχνη της να αναγεννά τον χώρο και να εμπνέει συναισθήματα. Καθοριστικό ρόλο στην εργασία της παίζουν η φόρμα, το χρώμα, η ύλη, στοιχεία τα οποία μέσα από συνδυασμούς και την δική της δεξιότητα δεν χάνουν την φυσική- οργανική υφή τους.
Η Άννυ με συνέπεια, προσήλωση στην ποιότητά και την υψηλή αισθητική, δημιουργεί έργο σημαντικό και άμεσο, το οποίο παρασύρει τον θεατή σε κόσμους ονειρικούς.
Δεν είναι παρελθοντολάγνα αλλά τιμά τον Πισσαρό, τον Μονέ, κλείνει πονηρά το μάτι στην Pop-Art και καταθέτει ευγνωμοσύνη στη σημαντικότητα της λαϊκής υφαντικής Ελληνικής τέχνης, διότι επικουρούν στην διαδικασία της δημιουργίας.
Ξέρει, πως με το έργο της να γεννά ερωτήματα και συγχρόνως να σε βοηθά να γίνεις κοινωνός της ιστορίας την οποία αναπτύσσει στις δύο διαστάσεις και αυτό είναι προτέρημα το οποίο δεν είναι σύνηθες.
Την γουστάρω γιατί είναι παραμυθατζού, στήνει τις ιστορίες της συνθέτοντας μικρούς κόκκους με την φροντίδα και την σύνεση ενός ωρολογοποιού. που ω!, του θαύματος, όλα δουλεύουν ρολόι.
Το έργο της ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα του, την εργονομία και το άριστο φινίρισμα.
Άννυ, σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας και σού εύχομαι τα καλύτερα για τα μελλούμενα!...»

Γιώργος Τσακίρης (Καθηγητής Ζωγραφικής, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

Επιμέλεια έκθεσης : Γωγώ Κολυβήρα

Εγκαίνια: Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 20:00 – 23:30