Μαριγώ Κάσση «Από κουρέλια»

Μαριγώ Κάσση «Από κουρέλια»

Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου» μας παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μαριγώς Κάσση με τίτλο «Από κουρέλια» σε επιμέλεια Λίνας Τσίκουτα. Τα νέα έργα της καλλιτέχνιδας εντυπωσιάζουν με την συνέπεια, τη σύνδεση και την αλληλουχία ανάμεσα στο θέμα, την τεχνική και το εννοιολογικό υπόβαθρο της δημιουργίας της. Πολλά αντιθετικά στοιχεία σε πολλά επίπεδα ξαφνιάζουν με τη μελετημένη γέννηση και εξέλιξη των έργων. Η τεχνική καθορίζει και το εννοιολογικό πλαίσιο και το εικονογραφικό και την ολοκλήρωση του έργου.

Τα έργα εικονογραφικά, αν και αφαιρετικά, εκτός από τα συναισθήματα που δημιουργούν στο θεατή, αφήνουν να διαφαίνονται και ίχνη μνήμης, φωτογραφίες της ζωγράφου σε παιδική ηλικία, το σήμα κατατεθέν της, το σύμβολο που επανέρχεται, το κοριτσάκι που τρέχει, φιγούρες που αιωρούνται.
Παλίμψηστα μνήμης, με βιωματική διαδικασία, μιας ψυχαναλυτικής διάστασης, όπου το τραύμα ως μνήμη και ως βίωμα καταλήγει σε ποιητικότητα και ομορφιά της ύπαρξης, προσδίδοντας μία ευχαρίστηση.


Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 19.30