7 χρόνια

7 χρόνια

Μία εταιρία. Τέσσερις φίλοι και συνεργάτες. Ένας μεσολαβητής. Η πιο σημαντική διαπραγμάτευση. Ένας από τους τέσσερις θα πρέπει να πάει φυλακή για... 7 ΧΡΟΝΙΑ.

Όλη η παράσταση βασίζεται σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι διαλόγου, με τους τέσσερις φίλους να προσπαθούν να βρουν τα επιχειρήματα αυτά που θα τους βοηθήσουν να πάρουν την τελική απόφαση και να καταδείξουν αυτόν που θα πάει στη φυλακή για χάρη όλων. Μπαίνουν σε ένα παιχνίδι σκληρό μέσα από το οποίο ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες των ηρώων, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέμματα, τα οποία τους οδηγούν σε έντονες συγκρούσεις. 

Ο θεατής παρακολουθεί τους 4 ηθοποιούς να «παλεύουν» ο καθένας για τη δική του ελευθερία, μέσα από έντονους διαλόγους, κατηγορίες και σκληρούς χαρακτηρισμούς. Η έντασή τους είναι φανερή και αυξάνεται ολοένα και περισσότερο καθώς ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους. Από την άλλη μεριά η ήρεμη και λογική φωνή του μεσολαβητή, είναι εκεί για να κατευνάσει ή και να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι χαρακτήρες εμφανίζουν άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία (αγωνία, φόβος, ενοχή) τα οποία και ενσαρκώνονται ιδανικά από τους 5 ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν.

Ο συνεχόμενος βόμβος που ακούγεται κατά τη διάρκεια προκαλεί εν μέρει μία αγωνία στον θεατή ωστόσο κάποιες στιγμές λειτουργεί απλά ως βαβούρα. Πολλά και ενδιαφέροντα τα σκηνοθετικά τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της παράστασης όπως η ανοιχτή πίσω πόρτα του θεάτρου, οι «κρυφές στιγμές» των πρωταγωνιστών που φανερώνονται μέσω των οθονών και, φυσικά, η διάταξη των θέσεων του κοινού που το εισάγουν απευθείας στα ενδότερα της εταιρίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Όταν η εφορία ανακαλύπτει μια μεγάλη απάτη στην εταιρία των τεσσάρων φίλων, η μόνη λύση που προκύπτει ομόφωνα είναι, κάποιος από τους τέσσερις, να πάρει μόνος του την ευθύνη, προστατεύοντας έτσι τους υπόλοιπους και την εταιρία. Ένας ανεξάρτητος μεσολαβητής θα τους βοηθήσει στη διαπραγμάτευση. Το οικονομικό αντίτιμο για την απώλεια της ελευθερίας θα το ορίσει αυτός, που θα βρεθεί στη φυλακή. Ποιος στ’ αλήθεια αξίζει να «φύγει»; Και πόσο κοστίζει;

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν  το έργο «7 ΧΡΟΝΙΑ», το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη ισπανική ταινία των Jose Cabeza και Cristian Conti.

Συντελεστές: 

Προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Σκηνικά: En Route Architects - Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα
Επιμέλεια Κοστουμιών: Χαρά Μποτσιβάλη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Σχεδιασμός Ήχων-Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Δερμιτζάκη
Βοηθός Συνθέτη: Πάνος Τσίγκος
Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ορφέας Αυγουστίδης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Χριστοδούλου

Πληροφορίες για εισιτήρια εδώ