Ένα νοστιμότατο βιβλίο ζαχαροπλαστικής!

Ένα νοστιμότατο βιβλίο ζαχαροπλαστικής!

Αυτό το βιβλίο θα μπορούσαμε να το βάλουμε στις στήλες της Γαστρονομίας ή του βιβλίου αλλά, τελικά, αποφασίσαμε την στήλη «ΕΥ ΖΗΝ». Ξέρεις γιατί; Γιατί η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι...

Δεν χρειάζονται πολλά για να περάσεις όμορφα, ζεστά, να χαμογελάσεις και να γελάσεις, να δημιουργήσεις και να φλερτάρεις με την κουζίνα, τις οικείες μυρωδιές και τις απολαυστικές γεύσεις! Αρκούν μονάχα μερικά πράγματα: φρέσκα υλικά, ένα καλό βιβλίο-οδηγός (για το οποίο και θέλουμε να σου μιλήσουμε!), ευδιάθετη παρέα και μπόλικος χρόνος! Α! Και μια φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίζεις τις στιγμές που έχει χυθεί όλο το αλεύρι στο πάτωμα ή έχεις μπουκώσει το στόμα σου με βουτυρένια μπισκότα.

Τα υλικά τα πήραμε, οι φίλοι βρέθηκαν, η φωτογραφική υπήρχε. Ε, για το βιβλίο φρόντισαν για ακόμη μία φορά οι εκδόσεις Τερζόπουλος τις οποίες σου έχουμε συστήσει και στο παρελθόν μέσα από ένα ακόμη, εξαιρετικό βιβλίο (διάβασε περισσότερα εδώ).

Ήρθε η ώρα να σου πούμε περισσότερα λοιπόν, για το βιβλίο που μας έκανε να μπούμε στην κουζίνα για μια ολόκληρη ημέρα, ξεσκονίζοντας τις γνώσεις που είχαμε πάνω στη ζαχαροπλαστική. Ιδού το «the hummingbird bakery»!

 

Η Γκουίνεθ Πάλτροου προλογίζει το βιβλίο λέγοντας τα εξής: «To Ηummingbird bakery είναι σκέτη απόλαυση για τους λιχούδηδες. Τα κάπκεϊκ του είναι μνημειώδη και όταν γιορτάζουμε είμαστε γεμάτοι καλούδια από το Hummingbird». 

Ανοίγοντας το βιβλίο ο Ταρέκ Μαλούφ, ιδρυτής του Hummingbird Bakery, μας καλωσορίζει με ένα σημείωμα όλο γλύκα. Άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην γειτονιά του Πορτομπέλλο στο Λονδίνο και από το πρώτο ακόμη διάστημα ο κόσμος υποδέχτηκε την νέα αυτή άφιξη κάνοντας ουρές έξω από τις βιτρίνες. Περιττό να αναφέρουμε ότι τους επόμενους μήνες άνοιξαν ακόμη 5 καταστήματα σε ολόκληρο το Λονδίνο.

Ο Ταρέκ Μαλούφ βασίστηκε σε κλασικές αμερικάνικες συνταγές για κέικ, μάφιν, μπράουνι, μπισκότα και πολλά ακόμη γλυκά. Μετά από ενδελεχή έρευνα και ασταμάτητες παραλλαγές κατέληξε στις δικές του συνταγές, οι οποίες είναι και οι χαρακτηριστικές των καταστημάτων του.

 

Ευχόμαστε να σχεδιάζεις σύντομα ένα ταξιδάκι προς τα εκεί ώστε να απολαύσεις με τα ίδια σου τα μάτια τα γλυκά φρόστινγκ, τις σοκολατένιες επικαλύψεις και τα βελούδινα κάπκεϊκ. Μέχρι τότε όμως, μήπως να απολάμβανες ένα λαχταριστό γλυκό, ένα από τα πολλά καλοκαιρινά απογεύματα που έχουν ήδη έρθει;

Εμείς αυτό κάναμε. Φτιάξαμε καφέ φίλτρου, δεν προσθέσαμε ούτε στο ελάχιστο ζάχαρη για να χαρούμε την γλύκα των παρασκευών μας, καθήσαμε αναπαυτικά στον καναπέ με βιβλία που θα συνόδευαν την κουβέντα μας και ορμήσαμε!

 

Το βιβλίο όπως προαναφέρθηκε κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τερζόπουλος. Είναι μια έκδοση «πεντανόστιμη», γεμάτη χορταστικές σελίδες που διακοσμούνται με τρούφα σοκολάτας και τις εξαιρετικές φωτογραφίες του Πήτερ Κάσσιντυ. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από έναν εκδοτικό που μας έχει συνηθίσει στα πιο ωραία βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλασικής.

Αρκετά είπαμε! Η ώρα είναι η πιο κατάλληλη για γλυκό! Εσύ τι λες; Να δοκιμάσουμε τάρτα με πεκάν ή μια μπάρα λεμονιού;

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.