Το Εργοστάσιο Σοκολάτας επιτέλους στην Αθήνα!

Το  Εργοστάσιο Σοκολάτας επιτέλους στην Αθήνα!

Δεν μπορεί να μην έχεις μάθει τα νέα! Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι εδώ, στην Αθήνα, μετά από πολλούς μήνες παραμονής στη Θεσσαλονίκη. Το Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo στο Μαρούσι θα είναι μέχρι και τον Φεβρουάριο ο πιο γλυκός προορισμός αυτής της πόλης!

Θα έχεις δει τα τεράστια θεματικά πάρκα του εξωτερικού, γεμάτα παιδιά και ενήλικες αναλόγως το θέμα τους, γεμάτα εμπειρίες κάθε είδους. Ένα τέτοιο κρύβουν, λοιπόν, και οι αίθουσες του μεγάλου εκθεσιακού κέντρου στο Μαρούσι. Μία 100% ελληνική ιδέα, ταξιδεύει και διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους. Κατά την παραμονή του Εργοστάσιου Σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη καταναλώθηκαν 7 τόνοι σοκολάτας ενώ συνολικά το επισκέφτηκαν 300.000 επισκέπτες! 

 

Οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι σε αυτή την διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από δύο εξαρετικά παλιές στο χώρο τους και, άκρως, αγαπημένες ελληνικές εταιρίες. Η ΙΟΝ και η Παπαδοπούλου. Η ΙΟΝ κλείνει αισίως 85 χρόνια λειτουργίας και έχει ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για το κοινό, φυσικά σοκολατένιες! Με αμύγδαλα ή χωρίς, η ΙΟΝ είναι η πρώτη σοκολάτα που σου έρχεται στο μυαλό σε κάθε κρίση υπογλυκαιμίας (από τις κανονικές ή και αυτές, τις ''ψεύτικες'' που απλά ψάχνεις αφορμή για σοκολάτα!). Έχει ετοιμάσει λοιπόν, αποκλειστικά για το κοινό της Αθήνας, ένα μηχάνημα που σου επιτρέπει να δεις πώς γίνεται η επικάλυψη της σοκοφρέτας με σοκολάτα ενώ θα σου γνωρίσει την ιστορία της σοκολάτας και του κακάο, που ξεκινάει πολλές εκατοντάδες χρόνια πριν.

Η Παπαδοπούλου από την άλλη, με μερικές από τις πιο λαχταριστές και χαρακτηριστικές γεύσεις μπισκότων, έχει ετοιμάσει το κατάλληλο σκηνικό για να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο και να γνωρίσεις την πορεία της εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια. Πρωταγωνιστής είναι φυσικά τα γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου ωστόσο, οι συμβουλές για σωστή υγεία και ισορροπημένη διατροφή θα είναι προσβάσιμες σε όλους και, ειδικά, στα παιδιά.

Αναλυτικά μερικά από όσα θα δεις μέσα στο Εργοστάσιο Σοκολάτας είναι τα εξής:

- Μουσείο του Κακάο.

- Ναός των Αζτέκων.

- Ζούγκλα του Αμαζονίου με προσομοίωση των κλιματικών συνθηκών.

-  Καλύβα του Αμαζονίου.

- Εργοστάσιο Σοκολάτας και όλα τα στάδια παραγωγής.

- Εργαστήριο Μπισκότου.

- Εργαστήριο Γάλακτος.

- Ποιοτικός Έλεγχος προϊόντων.

- Μηχανή του Χρόνου.

- Αίθουσα εκπαίδευσης για την υγιεινή διατροφή και τη σωστή προστασία των δοντιών.

- Choco Art.

- Πολυχώροι Φωτογράφησης (Green room στα οποία θα κολυμπάς σε μπανιέρες γεμάτες σοκολάτα!!).

- Show Γευσιγνωσίας.

 

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες πληροφορίες για το Εργοστάσιο Σοκολάτας μπορείς να βρεις εδώ.