Τι ξεχωρίζουμε φέτος στο 6o Athens Video Dance Project

Τι ξεχωρίζουμε φέτος στο 6o Athens Video Dance Project

Tο 6ο φεστιβάλ ATHENS VIDEO DANCE PROJECT πραγματοποιείται στις 22, 23 και 24  Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Εμείς σας βοηθάμε να προετοιμαστείτε για το τριήμερο ξεχωρίζοντας τί δεν πρέπει να χάσετε.

Πρόκειται για μία τριήμερη κινηματογραφική και χορευτική πρόταση για το κοινό, με συμμετοχές από 40 διαφορετικές χώρες. Tο πρόγραμμα είναι πλούσιο με live διαδραστικές παραστάσεις, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, αλλά και πολύ ιδιαίτερες συνεντεύξεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ενότητες των σύντομων έργων videodance (OFFICIAL SHORTS), που αποτελούν έμπνευση μέσα από πολύμορφες αφηγήσεις, αισθητικές και κινηματογραφικές τεχνικές. Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε μία νέα δράση: το SPECIAL SCREENING & TALK. Δημιουργοί παραστατικών και πολυμεσικών έργων μιλούν για το χορό και τις νέες τεχνολογίες, το αναλογικό και το ψηφιακό μέσο, τις νέες τάσεις, τις διάφορες πρακτικές, τα προβλήματα και τις αγωνίες που γεννιούνται κατά τη δημιουργία και παραγωγή των έργων τους, με σκοπό να ανοίξουν μία συζήτηση με το κοινό.

 

Το πλούσιο τριήμερο φιλοξενεί προβολές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι: OFFICIAL SHORTS (κάθε μέρα στις 20.00), COMMUNITY DOC με παρουσίαση χορογραφικού εργαστηρίου από τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη (AVDP.tv) την Παρασκευή στις 19:00, COMMUNITY DOC  με τίτλο "The girls are here" σε Σκηνοθεσία: Ναταλία Κουτσούγερα + After Dialogue την Κυριακή στις 19:00, το FILM LOOK με τίτλο "Room & Boulevard du Break" την Παρασκευή στις 20:45, το "Europe Endless" το Σάββατο 23/01 στις 20:45  και το "Sink or Swim" το Σάββατο στις 16:40. 

Οι Παραστάσεις που θα δούμε είναι σίγουρα η "Genie" σε χορογραφία και ερμηνεία της Αγγελικής Στελλάτου το Σάββατο και την Κυριακή  στις 22:00 και το OFFICIAL LAB PERFORMANCE  "(IN)VISIBLE LINES" με τους Kate Nankervis, Konstantinos Tsiamagkas την Παρασκευή
στις 22:00. Παράλληλα, το PROMENADE θα πραγματοποιείται κάθε μέρα στις 21:15 στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσανλής προσκαλώντας μας σε μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Στο φουαγιέ του Θεάτρου, στο  LOOP HALL SCREENING, όλες τι ημέρες θα μπορούμε να απολαύσουμε το "Moving Athens" σε σκηνοθεσία Jevan Chowdhury. Το short movie γυρίστηκε, στο πλαίσιο της παγκόσμιας παραγωγής, πέρυσι στην Αθήνα με κάποιους από τους καλύτερους χορευτές της χώρας διασκορπημένους σε όλη την πόλη, αναδεικνύοντας την πόλη μέσα από τον χορό με υψηλή αισθητική.

 

Παράλληλα θα υπάρχουν SPECIAL SCREENINGS AND TALKS  στο Φουαγιέ με το "Dance & New Media" την Παρασκευή στις 22.30, το  "Analog Animation : 00:00:01, one second time" το Σάββατο στις 22.30 και το "Counted Time" σε Σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου την Κυριακή στις 22.30 .

Μπορείτε να ξεχωρίσετε αυτά που θα θέλατε να δείτε εσείς από το πλήρες πρόγραμμα εδώ!
 ATHENS VIDEO DANCE PROJECT

Κωνσταντίνος Κούκος