Πρόσκληση σε θεατρικό εργαστήρι: «PHONE HOME PROJECT»

Πρόσκληση σε θεατρικό εργαστήρι: «PHONE HOME PROJECT»

Το PHONE HOME είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project, που πραγματοποιείται παράλληλα στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Μόναχο για να καταλήξει το 2016 σε μια ταυτόχρονη ενιαία παράσταση. Στόχο έχει να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.

Με βάση τη δημιουργική έρευνα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας, τρία θέατρα σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις - το Highway Productions στην Αθήνα, το Pathos München στο Μόναχο και το Upstart Theatre στο Λονδίνο θα δημιουργήσουν μια κοινή παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε τρεις σκηνές, μία σε κάθε χώρα, συνδεδεμένες μέσω τηλε-διάσκεψης. Η επικοινωνία μέσω διαδικτύου σχετίζεται άμεσα και με το θέμα του εγχειρήματος: την δυσκολία επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα που αφορά τη φυγή και τη μετανάστευση.

Θέλετε να μοιραστείτε την ιστορία σας;

Στο πλαίσιο αυτό, οι δημιουργοί του Phone Home θα πραγματοποιήσουν μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων έως και τον Μάρτιο του 2016 σε καθεμία από τις χώρες που συμμετέχουν στην παραγωγή (Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία) σε συνεργασία με μεταναστευτικές κοινότητες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς υποστήριξης προσφύγων. Αντλώντας έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών, προσφύγων και πολιτών, βασική επιδίωξη των δημιουργών του Phone Home είναι να αναπλάσουν το ιδιαιτέρως τρέχον και επίμαχο θέμα της μετανάστευσης σε μια πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία.

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας με το θέατρο, προσφέρονται δωρεάν και πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή από τις 13:30 έως τις 16:00 στον χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ (Λεωνίδου 15 & Κεραμεικού, στάση μετρό Μεταξουργείο) και σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Station Athens.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε απευθυνθείτε στις:
Μαρίλια Σταυρίδου
Τηλ.: 2103314089        
E-mail:marilia@highway.gr

Μαργαρίτα Παπαδοπούλου
Τηλ.:6947891553
E-mail:margaritapapadopulu@gmail.com  
 

PHONE HOME - Ένα εγχείρημα των Highway Productions (Αθήνα), Pathos München (Μόναχο) και Upstart Theatre (Λονδίνο), συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση / πρόγραμμα Creative Europe.
Στην Αθήνα: με την υποστήριξη του Goethe-Institut και του British Council, σε συνεργασία με το Συνεργείο και την Μ.Κ.Ο. ΑΜΑΚΑ, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων