Ορθοπεταλιές υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα

Ορθοπεταλιές υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα

Ο Luca Lo Sicco, ο Σικελός Διδάκτορας  Οικονομικών, Marketing και Management στο Πανεπιστήμιο του Southampton της Βρετανίας, ανεβαίνει και πάλι στο ποδήλατό του, για να διανύσει την απόσταση Μ. Βρετανία – Δανία, διαμαρτυρόμενος υπέρ της επιστροφής των ελληνικών γλυπτών που έχει στην κατοχή του το Εθνικό  Μουσείο της Κοπεγχάγης. Πρόκειται για δύο κεφαλές από την μετώπη του Παρθενώνα. Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει πριν από λίγο καιρό με τους εκπροσώπους της Βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας της Β', λαμβάνοντας την πρωτοβουλία προκειμένου τα γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ωστόσο η διαβεβαίωση που έλαβε ήταν ότι η Βασίλισσα θα ενημερωνόταν για το θέμα. Η διεύθυνση του Μουσείου δεν έχει αντιδράσει στις επίμονες επιστολές του Luca Lo Sicco.
Ο ίδιος είναι εμπνευστής και συνιδρυτής του οργανισμού «Greece Needs Love», που στόχο έχει την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από όλο τον κόσμο στην Αθήνα. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποίησε τον Ιούνιο του 2014 την διαδρομή Βρετανικό Μουσείο - Μουσείο της Ακρόπολης με το ποδήλατό του!
Το επόμενο ταξίδι θα ξεκινήσει από το Βρετανικό Μουσείο στις 25 Ιουλίου 2015 και θα καταλήξει στο Μουσείο της Κοπεγχάγης 20 μέρες αργότερα.
Οι προσπάθειες του Luca Lo Sicco όμως δεν σταματούν μόνο στην επανένωση των γλυπτών. Ο ίδιος προσπαθεί να φέρει σε επαφή την ελληνική κουλτούρα με τη μουσική και την πολιτιστική κληρονομιά άλλων χωρών. Ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή την Εθνική Λυρική Σκηνή με την Όπερα του Παλέρμο, προκειμένου να "γεννηθούν" νέες ιδέες για συμπαραγωγές, ακόμη και ένα φεστιβάλ, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ιταλοί φιλόμουσοι
Ο ίδιος πάντως δηλώνει ενθουσιασμένος για την επόμενη αποστολή του και στηρίζει την Ελλάδα,"η οποία χρειάζεται αγάπη".

Περισσότερα για το "Greece Needs Love" και την ποδηλατική διαδρομή έως την Κοπεγχάγη εδώ http://www.crowdfunder.co.uk/greece-needs-love

 

Ελευθερία Πάντζιου