67 κομμάτια «καθαρού» Paul McCartney

67 κομμάτια «καθαρού» Paul McCartney

Ο Paul McCartney και η μουσική του δε χρειάζονται συστάσεις. Ο ίδιος μαζί με τρεις φίλους, άλλαξαν το μουσικό και πολιτισμικό τοπίο για πάντα. Παράλληλα, τα κατορθώματα του Paul ως μέλος των Wings, αλλά και ως solo καλλιτέχνης, είναι εξίσου σημαντικά με τα όσα πέτυχε στην 8ετη πορεία του ως μέλος των Beatles.

To «Pure McCartney», είναι η νέα συλλογή του καλλιτέχνη από τη solo πορεία του και τη συνεργασία του με τους Wings και Fireman. Το άλμπουμ αυτό, εκτός από ένα εξαιρετικό mixtape των σημαντικότερων στιγμών του μουσικού από το 1970 έως σήμερα, περιλαμβάνει και συλλεκτικά αντικείμενα για τους superfans και κάποια αγαπημένα αντικείμενα του Paul, όλα διαλεγμένα από τον ίδιο προσωπικά.

Ο ίδιος ο Paul σημειώνει: η ομάδα μου κι εγώ σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία συλλογή ηχογραφήσεών μου με μόνο στόχο να έχουμε κάτι ευχάριστο για να ακούμε. Ίσως είναι για να το απολαμβάνει κανείς σε μία μακριά διαδρομή με το αυτοκίνητο ή ένα απόγευμα στο σπίτι, ή και σε ένα πάρτι με φίλους. Οπότε καθίσαμε και φτιάξαμε αυτές τις τελείως διαφορετικές playlist από διάφορες περιόδους τα καριέρας μου.

Ως δημιουργός, ο Paul δεν έμεινε ποτέ στάσιμος και πειραματίστηκε με πολλά είδη και στιλ μουσικής. Το "Pure McCartney" είναι απόδειξη αυτού. Από το σεμινάριο συγγραφής τραγουδιών που είναι το 'Maybe I'm Amazed' και το περιπετειώδες, τρία-τραγούδια-σε-ένα του 'Band On The Run' , μέχρι τον ακαταμάχητο ρυθμό του 'Say Say Say' και την μπροστά-από-την-εποχή της ηλεκτρονική μουσική του 'Temporary Secretary' -το οποίο μάλιστα το περιοδικό NME όταν έφτιαχνε τη λίστα με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών περιέγραψε ως «όχι τόσο μπροστά από την εποχή τους, αλλά τελείως έξω από την αυτήν»- το "Pure McCartney" χαρτογραφεί την ασταμάτητη περιπετειώδη πορεία του ταλαντούχου McCartney και αποκαλύπτει τα κατορθώματά στη μετα- Beatles εποχή.

Η λέξη «καριέρα» είναι λίγο παραπλανητική γιατί όλη αυτή η πορεία για μένα ήταν περισσότερο μία μουσική περιπέτεια παρά μία δουλειά, λέει ο Paul, κοιτάζοντας τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο "Pure McCartney". Με ευχαριστεί και συχνά με εκπλήσσει ότι έχω συμμετάσχει στη συγγραφή και την ηχογράφηση τόσων πολλών, και διαφορετικών μεταξύ τους, κομματιών.

Το «Pure McCartney» θα είναι διαθέσιμο στις 10 Ιουνίου σε τρία διαφορετικά formats: 2CD, 4CD και 4LP.