Κέντρο Ζωής: «Αν δεν σκοπεύεις να του πιεις το αίμα, δεν έχεις κανέναν λόγο να φοβάσαι»!

Κέντρο Ζωής: «Αν δεν σκοπεύεις να του πιεις το αίμα, δεν έχεις κανέναν λόγο να φοβάσαι»!

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο, το Κέντρο Ζωής προσκαλεί τον κόσμο να γνωρίσει τον HIV/AIDS, να μάθει πώς μεταδίδεται, πώς να προφυλάσσεται, και να αντιληφθεί ότι στην ουσία δεν υπάρχει κανένας λόγος να απομονώνονται οι οροθετικοί συνάνθρωποι μας.

 

Ο HIV δεν μεταδίδεται από κοινωνικές επαφές (αγκαλιά, χειραψία, φιλί ), την καθημερινή συναναστροφή στο σπίτι, στην εργασία, στο σχολείο, στο θέατρο κ.λπ., ούτε από την τουαλέτα, τα ρούχα, τα είδη οικιακής χρήσης, την θάλασσα ή την πισίνα, τα ζώα ή τα έντομα.

Κλείνοντας φέτος  25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και υποστήριξης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους, το Κέντρο Ζωής, πιστό στο τρίπτυχο  υποστήριξη -πρόληψη – εκπαίδευση, γνωρίζει ότι μόνο αν μάθουμε πραγματικά τι είναι ο ιός HIV και  πώς μεταδίδεται, θα καταλάβουμε ότι δεν έχουμε τίποτα απολύτως να φοβηθούμε δίπλα στους ανθρώπους που ζουν με αυτόν.

Την παραγωγή του video spot έκανε η Filmiki Productions σε σκηνοθεσία των The Core και σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία The Newtons Laboratory.