Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής

Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής

Το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston του Λονδίνου, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, από 1 έως 27 Ιουνίου 2015 την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε συγγραφείς όλων των επιπέδων που θέλουν να καλλιεργήσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους και επιθυμούν να κατανοήσουν θέματα τεχνικής και σύνθεσης που σχετίζονται με τη συγγραφή.

Καταξιωμένοι συγγραφείς και καθηγητές του Πανεπιστημίου του Kingston θα δουλέψουν, σε ολιγομελή, εντατικά τμήματα, με συγγραφείς από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εργαστήρια, αναγνώσεις, εργασίες, συζητήσεις και one-to-one tutorials στοχεύοντας στη δημιουργία ενός χώρου ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Το Kingston Writing School, τμήμα του Πανεπιστημίου του Kingston του Λονδίνου, λειτουργεί ως μία ανοιχτή και δυναμική κοινότητα αναγνωρισμένων συγγραφέων, δημοσιογράφων και έμπειρων επαγγελματιών του εκδοτικού χώρου, το οποίο εξειδικεύεται σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Τμήματα Δημιουργικής Γραφής, Αγγλικής Λογοτεχνίας, Δημοσιογραφίας και Εκδόσεων.

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής θα προσφέρει επτά διαφορετικά τμήματα στην Αθήνα και τέσσερα στη Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών ειδών όπως μυθοπλασία, μη μυθοπλαστική πεζογραφία, ποίηση, σενάριο και λογοτεχνία μυστηρίου.

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας θα διοργανωθούν, επίσης, μια σειρά από διαλέξεις με θέμα τη σύγχρονη βρετανική λογοτεχνία και τέχνη στην Ελλάδα.

Τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά Δευτέρα έως Σάββατο στο British Council στην Αθήνα.

 

1. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μυθοπλασία

Δύο εβδομάδες: 1–13 Ιουνίου με την ΚJ Orr και τον Δρ. Howard Cunnell

 

2. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μη μυθοπλαστική πεζογραφία

Δύο εβδομάδες: 1–13 Ιουνίου με τον Maurice Walsh και την Linda Cracknell

 

3. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μυθοπλασία για προχωρημένους

Δύο εβδομάδες: 15–27 Ιουνίου με την Francesca Kay και τον Jonathan Gibbs

 

4. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μυθοπλασία

Μία εβδομάδα: 1-6 Ιουνίου με τον Εd Docx

 

5. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Λογοτεχνία Μυστηρίου

Μία εβδομάδα: 8–13 Ιουνίου με τον Δρ. Andrew (A.J.) Hartley

 

6. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής: Σενάριο (Θέατρο/Ραδιόφωνο)

Mία εβδομάδα: 15–20 Ιουνίου με τον Winsome Pinnock

 

7. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής: Ποίηση

Mία εβδομάδα: 22–27 Ιουνίου με τον Ahren Warner

 

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 11 Μαΐου, ενώ για αιτήσεις μέχρι  1 Mαϊου γίνονται σημαντικές εκπτώσεις στα δίδακτρα όλων των Τμημάτων (early bird registration).

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά, επομένως, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε θέση να βεβαιώσουν υψηλό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα γραπτά και προφορικά  και να υποβάλουν δείγμα της δουλειάς τους.

 

Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Συμβουλίου www.britishcouncil.gr, ή να επικοινωνήσετε με την κ. Μαρία Παπαϊωάννου στη διεύθυνση maria.papaioannou@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο +30 2103692336.