6ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

6ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Κάθε μέρα χαράσουμε την προσωπική μας πορεία στην πόλη.

Κάθε πόλη έχει τα σχήματά της: οικοδομικά τετράγωνα και κτίρια, δρόμους και πάρκα αλλά και κενούς χώρους, όλα αντικατοπτρίζουν συμμετρίες, ασυμμετρίες, γεωμετρίες, τάξη και αταξία

Κάθε πόλη έχει τις ροές της: βρισκόμαστε και χωρίζουμε, ενωνόμαστε και αποχωριζόμαστε μετασχηματίζοντας τις σχέσεις μας

Κάθε πόλη είναι ένας καθρέφτης: αλλαγές, συνέργιες, ανωνυμία, εγκατάληψη,όλα αποτυπωμένα στις προσόψεις των κτιρίων  

Κάθε πόλη είναι ένα σημείο αναφοράς: ένας κοινός τόπος για πολλαπλές ταυτότητες που αναπτύσσονται και προσδιορίζονται από την ιστορική, αστική, πολιτική και κοινωνική μνήμη.

Οι πόλεις υπάρχουν πέρα από τα σύνορα, την ιστορία και τις κοινωνικές αλλαγές. Αποτελούν το περιβάλλον μας. Είναι οι ιστορίες μας

 

Άσε την πόλη και τις γεωμετρικές ερμηνείες που εσύ βρίσκεις σε αυτή να σε εμπνεύσουν και μοιράσου μαζί μας τη δική σου ιστορία συ... μμετριας.

 

Αυτή τη χρονιά το ΒΒΒ εμπνέεται από την πόλη, την αστική ζωή, και τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις που εμφανίζονται σε αυτή. Με τίτλο: Living in… City-mmetry, ο οργανισμός Balkans Beyond Borders ανοίγει την περίοδο αιτήσεων για το 6ο  Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Πρόκειται για ένα καινοτόμο Φεστιβάλ που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στα Βαλκάνια εμπνέοντας μέσα από τη διαφορετική θεματική που αγγίζει κάθε χρόνο.  Η 6η έκδοση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μέσα στο φθινόπωρο 2015.

Με πέντε συνεχόμενα πετυχημένα Φεστιβάλ στο ιστορικό του, το BBB δίνει την ευκαιρία στη νέα γενιά κινηματογραφιστών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, να συναντηθούν και να συνεργαστούν.  Καλούμε νέους καλλιτέχνες ηλικίας μέχρι και 35 χρονών από την περιοχή των Βαλκανίων και ακόμη παρα πέρα να εμπνευστούν από το φετινό θέμα και να στείλουν την ταινία τους μέχρι την 1η Ιουλίου. Δεχόμαστε όλα τα είδη ταινιών μικρού μήκους διάρκειας έως και 30 λεπτών. Ο κύριος στόχος του ΒΒΒ είναι να κινητοποιήσει τους νέους και να ενισχύσει τη δημιουργικότητά τους μέσα από την ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του οργανισμού: www.balkansbeyondborders.eu, τη σελίδα στο Facebook page (Balkans Beyond Borders) και Twitter (BalkansBB) ή στο info@balkansbeyondborders.eu.