*/ Τι είδαμε στο 11ο Athens Digital Arts Festival - Απολογισμός

*/ Τι είδαμε στο 11ο Athens Digital Arts Festival - Απολογισμός

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ολοκλήρωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Μαΐου ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση. Φέτος, υπό τον τίτλο Public Space_s, το Φεστιβάλ ανέδειξε σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μία από τις πιο αντιφατικές έννοιες των ημερών μας: την έννοια του δημόσιου χώρου και την εμπειρία μας σε σχέση με αυτόν, ενεργοποιώντας την κριτική γλώσσα και την αισθητική του ψηφιακού μέσου.

Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, η Διπλάρειος Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου, η Πλατεία Μοναστηρακίου και η Πλατεία Αγίας Ειρήνης φιλοξένησαν 150 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι με βασικό άξονα την ψηφιακή δημιουργία μοιράστηκαν με το κοινό τις δικές τους αφηγήσεις για το δημόσιο χώρο, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση τους στο ψηφιακό περιβάλλον και το αστικό τοπίο.

Το 11ο Athens Digital Arts Festival, μέσα από την ξεχωριστή γλώσσα των νέων τεχνολογιών, των ήχων, των χώρων, των δικτύων πληροφορίας και των τεχνολογιών επικοινωνίας, δημιούργησε για τέσσερις ημέρες ένα δυναμικό δημόσιο χώρο αναδεικνύοντας τις ποικίλες εκφάνσεις της ψηφιακής δημιουργίας.

Διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, διαδικτυακά έργα και ψηφιακή εικόνα, παράλληλα με τις προβολές video art και animation, δημιούργησαν μια φουτουριστική και ταυτόχρονα ρεαλιστική ατμόσφαιρα στον εκθεσιακό χώρο της Διπλαρείου Σχολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το κοινό αλληλεπίδρασε με την καλλιτεχνική κοινότητα μέσα από τις παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, τα συμμετοχικά εργαστήρια και τις ομιλίες καλλιτεχνών, ολοκληρώνοντας την οπτικοακουστική τους εμπειρία μέσα από το πολυεπίπεδο πρόγραμμα μουσικών πειραματισμών, performance, συναυλιών και συναρπαστικών DJ sets.

Με το κλείσιμο της αυλαίας, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχατε και υποστηρίξατε τη φετινή διοργάνωση και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο Athens Digital Arts Festival 2016 δίνοντας την υπόσχεση για μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Πατήστε εδώ για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό της διοργάνωσης.

 

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | 21 – 24 Μαΐου 2015

Ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Κεντρικός χώρος:

Ε.Β.Ε. – Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, 10552, Αθήνα

Εξωτερικοί χώροι:

Πλατεία Θεάτρου / Πλατεία Μοναστηρακίου / Πλατεία Αγίας Ειρήνης

*/Διάρκεια: 4 ημέρες, 21 - 24 Μαΐου 2015

*/Συμμετοχή: 2.000 υποβολές καλλιτεχνικών έργων / 150 καλλιτέχνες / 40 χώρες

*/Προσέλκυση κοινού: περισσότερα από 8.000 άτομα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της διοργάνωσης

www.adaf.gr | #ADAF2015