HOOCUT | Οι 5 μάγειρες της Cookoovaya μας ξανασυστήνουν την έννοια «σουβλάκι»!

HOOCUT | Οι 5 μάγειρες της Cookoovaya μας ξανασυστήνουν την έννοια «σουβλάκι»!

Το νέο εγχείρημα των Περικλή Κοσκινά, Κλεομένη Ζουρνατζή, Νίκο Καραθάνο και των αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου, των μαγείρων που αποτελούν τους «πατέρες» του εστιατορίου-φαινόμενο που ακούει στο όνομα Cookoovaya, ονομάζεται Hoocut και είναι αφιερωμένο στο πιο διάσημο ελληνικό «πρόχειρο» φαγητό, το σουβλάκι.

Η ανάγκη για κάτι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό πυροδότησε την περιέργειά τους να εξετάσουν απ’ την αρχή την παρασκευή του. Η ενασχόλησή τους με ένα τόσο σοφά μετρημένο, σπουδαίο και απλό, πλήρες γεύμα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου στήθηκε μία εσωτερική αγορά, τρία μαγαζιά «χτισμένα» το ένα δίπλα στο άλλο: το αρτοποιείο, το κρεοπωλείο και το μανάβικο. Οι 3 βασικοί τροφοδότες λειτουργούν αυτόνομα, αλλά και συμπληρωματικά, παρέχοντας τις πρώτες ύλες για το τελικό προϊόν στο κεντρικό μαγαζί, την ψησταριά. Ένα κεντρικό θερμαινόμενο τραπέζι, ακριβώς στο κέντρο, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό πριν τον πελάτη. Δημιουργώντας μία ανοιχτή αγορά σε κοινή θέα, δίνεται η δυνατότητα να γίνει κάποιος μάρτυρας ολόκληρης της διαδικασίας παρασκευής: δημιουργία της ζύμης, διαχείριση των λαχανικών, ψήσιμο του κρέατος. 

Η προσέγγιση του προϊόντος που υπακούει στις ίδιες αρχές μαγειρικής που διέπουν και τα υπόλοιπα εστιατόριά τους –άριστες πρώτες ύλες, άρτια τεχνική, λεπτομερής προετοιμασία-, αποτελεί την επιτομή της φιλοσοφίας του Hoocut. Οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας της κουζίνας τους ορίζουν την παραγωγή του φαγητού που είναι γρήγορο, όχι όμως βιαστικό.

 

Η μαγειρική τους ευφυΐα και σκέψη εστιάζει στο πώς θα διατηρηθεί η ισορροπία γεύσης των πρωτογενών συστατικών, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα. Η επαναφορά του συγκεκριμένου φαγητού στην αρχική του υπόσταση, στο σωστό μέγεθος, με την πρωταρχική φρεσκάδα καθώς και οι εκλεκτές κοπές του κρέατος συντελούν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Με μέτρο, με ευθύνη και γνώση, με ψυχή και κόπο, αλλά προπάντων με αγάπη για τον άνθρωπο και την τροφή, όπως ορίζει το Hoocut, οι πέντε μάγειρες προσφέρουν την ολοκληρωμένη, βιωματική, εμπειρία, όπως την είχαν στο μυαλό τους από την αρχή.

Οι προτάσεις, ιδανικές για κάθε επιθυμία: πίτα τυλιχτή με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας- χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο- αποτελούν ενδεικτικές επιλογές. Πάντα με επιμονή στη λεπτομέρεια, στα μυρωδικά, στη φρεσκοκομμένη πατάτα.

 

Το όνομα
Τo Hoocut έχει διακριτή ταυτότητα και φυσιογνωμία. Πηγή έμπνευσης για την ονοματοθεσία αποτέλεσαν ο γάντζος του κρεοπωλείου, καθώς και ο τρόπος κοπής των κρεάτων. Ως εκ τούτου πρόκειται για λεξιπλασία που προέρχεται από τις λέξεις Hook και Cut. Ο υπότιτλος “True Pitta” υπογραμμίζει εύστοχα την ανάδειξη του αληθινού προϊόντος. Το σύμβολο του λογοτύπου οπτικοποιεί με γεωμετρική φόρμα την τυλιχτή πίτα. Η επιλογή της τυπογραφίας είναι Stencil, με σαφή παραπομπή στην κοπή.

Hoocut, true pitta
Πλ. Αγίας Ειρήνης 9. Αθήνα
Tηλ.: 210 32 400 26
www.hoocut.gr
www.facebook.com/hoocut
www.instagram.com/hoocut

Ώρες λειτουργίας:
Κυριακή-Πέμπτη:11:00-02:00
Παρασκευή-Σάββατο:11:00-03:00

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.