Banana Pudding από το Magnolia Bakery της Νέα Υόρκης

Banana Pudding από το Magnolia Bakery της Νέα Υόρκης

Το Magnolia bakery είναι από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία των ΗΠΑ και όχι μόνο. Αρχικά, το πρωτομάθαμε από τις αναφορές στο Sex and the City και στην ταινία “Ο διάβολος φοράει Prada” όπου πρωταγωνίστησαν τα εκπληκτικά του cupcakes για τα οποία δημιουργούνται ουρές με ώρες αναμονής.

 

Ο νέος πρωταγωνιστής του Magnolia bakery όμως είναι η κρεμώδης πουτίγκα μπανάνας. Πρόκειται για μια απλή συνταγή, πολύ πιο απλή απ’ όσο φανταζόμασταν για να είμαι ειλικρινής, την οποία βρήκαμε στο αυθεντικό βιβλίο συνταγών που κυκλοφόρησε το ζαχαροπλαστείο.

Η γεύση της ήταν ομολογουμένως εκπληκτική και είναι ιδανικό γλυκό για να εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζι.

Τιπ: Φτιάξτε την από την προηγούμενη μέρα και αφήστε την στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μπισκότα όσο πρέπει.

 

Υλικά για ένα μεγάλο μπολ

- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
- 2 φάκελους Άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής (96 γρ.)
- 300 ml νερό
- 750 ml πλήρης κρέμα γάλακτος
- 4 μπανάνες ώριμες
- 340 γρ. μπισκότα βουτύρου (2 πακέτα)

 

1. Χτυπάμε σε μίξερ για 20” το γάλα με το νερό. Προσθέτουμε σταδιακά το άνθος αραβοσίτου.

2. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Μετά το πέρας των 4 ωρών ελέγχουμε το μίγμα μας. Πρέπει να έχει πήξει πολύ καλά.

3. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

4. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε την σαντιγί με το μείγμα του ψυγείου εναλλάξ, σε τρεις δόσεις, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα.

5. Σε ένα μεγάλο, βαθύ, μπολ τοποθετούμε εναλλάξ στρώσεις με τα υλικά μας ξεκινώντας από την πουτίγκα, ακολουθούν τα μπισκότα και τέλος οι μπανάνα σε λεπτές φέτες. Προσέχουμε τα πλαϊνά του μπολ να μπαίνουν ίσια τα μπισκότα για να έχουμε κι ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.

6. Αφήνουμε στο ψυγείο  τουλάχιστον ένα 8ώρο. Σκοπός είναι να μαλακώσουν τα μπισκότα και να ενσωματωθούν στην κρέμα μαζί με τις μπαν’ανες για να έχουμε σωστή γεύση.

7. Γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο και φετούλες μπανάνας και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα άρθρα της Μαριάννας μπορείς να διαβάσεις εδω: 
www.blueberrymints.com // Facebook/blueberrymints //  Instagram_@blueberrymints

Μαριάννα Ηλιοπούλου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.